Τελευταίο Οχυρό η Δικαιοσύνη

Τελευταίο Οχυρό η Δικαιοσύνη

 

Μόνο η Δικαιοσύνη έχει απομείνει. Τελευταίο οχυρό για κάθε ανθρωπο. Κι όταν μιλάμε για την Δικαιοσύνη, μιλάμε για τους ανθρώπους επί της έδρας... Αυτοί αντιμετωπίζουν κάθε μέρα έναν στρατό αναξιοπαθούντων που σύρεται εξ αιτίας της κρίσης στις δικαστικές αίθουσες, πολλές φορές  χωρίς να έχει παρανομήσει πουθενά.  

Άλλοι διώκονται για το ΤΕΒΕ ενώ είναι ανασφάλιστοι και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν πια να φάνε. Άλλοι διώκονται για το ΦΠΑ ενώ ποτέ δεν το εισέπραξαν για να το αποδώσουν. Άλλοι για το ΙΚΑ ενώ η μέχρι πρότινος  επιχείρησή τους λόγω της φοβερής κρίσης έγινε ξαφνικά ζημιογόνος καταστρέφοντάς τους. Μπροστά στις έδρες έρχονται πια άνθρωποι που το πολιτικό σύστημα τους τιμωρεί ποινικοποιώντας τα δεινά που επέφερε σε αυτούς η ύφεση! Κανένα λάθος δεν έκαναν. Πουθενά δεν παρανόμησαν. Κι όμως κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μη καταλαβαίνοντας το γιατί. Τι έκαναν και πρέπει να τιμωρηθούν; Τίποτε. 

Κάθονται μη έχοντας ούτε δικηγόρο αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα παράβολα που οι πολιτικοί σε αυτό το περιβάλλον φτωχοποίησης τα πενταπλασίασαν! Και εκεί έρχονται οι δικαστές που δίνουν μάχες για να ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΝ απελπισμένους.  Αλλά δεν είναι οι μόνοι που σπέυδουν στα δικαστήρια ελπίζοντας για τις ζωές τους, Είναι και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που απολύονται χωρίς καμία αιτία και καταστρέφεται η ζωή τους. Και πάλι οι δικαστές είναι το τελευταίο οχυρό.

Δείτε με τους σχολικούς φύλακες. Δικαστήριο δικαίωσε ήδη τους πρώτους άδικα απολυμένους ξεκαθαρίζοντας (προς το πολιτικό σύστημα) ότι  η κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο μπορεί να γίνει μόνο εφόσον εξασφαλίζεται η ορθολογική, αποτελεσματική και διαρκής λειτουργία της διοίκησης  και η παροχή των υπηρεσιών που επιβάλλεται να εξασφαλίζονται στους πολίτες. (Εκτίμησε δε ότι οι σχολικοί φύλακες δεν αποτελούν πλεονάζον προσωπικό).

Οι πολιτικοί πιέζουν την ηγεσία της Δικαιοσύνης για σκληρότερες αποφάσεις στις δικαστικές αίθουσες. Οι της ηγεσίας πιέζουν επ αυτού τους υφιασταμενούς τους δικαστές και εισαγγελείς. Και οι τελευταίοι δίνουν έμπρακτα την μάχη για το πραγματικό δίκαιο, κρατώντας όρθιο το τελευταίο Οχυρό για την κοινωνία. Αυτή είναι η εικόνα.

 

            molonoti.gr