Τελειώνουν και τα σεντούκια ξέρετε

Τελειώνουν και τα σεντούκια ξέρετε...

 

Aυτοί που διαχειρίζονται την ελληνική οικονομία προσπαθώ να καταλάβω : Δεν βλέπουν ότι από το 2014 οι φόροι επιχειρήσεων και ακινήτων θα είναι αδύνατον να καταβληθούν; Πήρες από τα σεντούκια των ανθρώπων ότι αποταμιεύσεις είχαν, βάζοντας φόρους σε ακίνητα και ΙΧ. Έβαλες και θηριώδη πρόστιμα σε επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Ποιοί από αυτούς θα έχουν το 2014 χρήματα στην άκρη να σου δώσουν; Ελάχιστοι.

Πιστεύω ότι αυτοί οι φόροι μπήκαν για να βουτήξουν τα αποθεματικά των οικογενειών. Τα πήραν. Μετά; Η πραγματικότητα είναι ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ τα πληρώνει το επιχειρείν. ΟΛΑ. Όταν δίνεις ένα ευρώ σε ένα παιδί στο φανάρι, επιχείρηση το έχει βγάλει (και εσύ το πήρες ως μισθό ή ως προμηθευτής ή ως συνταξιούχος από τις εισφορές που πλήρωσε η επιχείρηση κ.ο.κ.). Δεν υπάρχουν άλλα έσοδα. Μόνο ένα : Από το επιχειρείν. Ότι φόρο και να βάζουν από το επιχειρείν το παίρνουν. Στο πετρέλαιο; Στα ΙΧ; Στα χωράφια; μια επιχείρηση θα κληθεί να τα βρεί για να πληρωθούν.

Όταν έχουν διαλύσει τον επιχειρηματικό ιστό της χώρας και ΔΕΝ παράγεται πρόσθετος πλούτος για να φορολογηθεί, είναι ανάξιο λόγου, γελοίο,ποταπό, να μιλούν για πλεονάσματα και άυξηση εσόδων όταν αυτά που εισπράττουν δεν είναι παρά η οικογενειακή αποταμίευση των Ελλήνων τα τελευταία 40 χρόνια.

Τι θα εισπράττουν όταν κάτω από τα στρώμα δεν θα υπάρχει τίποτε; Γιατί από το επιχειρείν ΔΕΝ θα πάρουν. Το έχουν καταστρέψει.

 

        molonoti.gr