Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών

Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών

 

Στις τηλεοπτικές εκπομπές η αλήθεια "κρύβεται" είτε από ανεπάρκεια, είτε από ιδιοτέλεια είτε και από τα δυο μαζί. Ωστόσο ένας προσεκτικός παρατηρητής πάντα βγάζει συμπεράσματα. Κάνοντας ζάπινγκ στις εκπομπές Χατζηνικολάου (με πλήθος καλεσμένων)  και Πρετεντέρη (με Βενιζέλο), μπορο΄πυσες να ακούεις τους πολιτικούς να λένε πόσο πολύ συμπονάνε τον Έλληνα μη προνομιούχο!

"Για ποιο λόγο να είμαστε ευχαριστημένοι όταν αδικούμε ανθρώπους;" έλεγε ο Βενιζέλος. "Δίνουμε μάχη για να σταθούμε δίπλα τους" έλεγε μια κυρία της ΝΔ (γραφείο Τύπου) και ένας φέρελπις του ΠΑΣΟΚ. Και σχεδόν έκλαιγαν συμπάσχοντας με τον αδικημένο Έλληνα που είναι θύμα των μνημονιακών μέτρων, που πληρώνουν πάνω από τις δυνάμεις τους, αλλά φυσικά "δεν γινόταν αλλιώς".

Πράγματι συμπάσχουν. Όταν τους βάζουν ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ π.χ. 25.000 ευρώ λόγω τεκμηρίων αν και είναι άνεργοι ή μισθωτοί των 7.000 ευρώ τον χρόνο, είναι θέμα χρόνου κάποιοι καλοί άνθρωποι, συμπονετικοί, που ονομάζονται δικαστικοί κλητήρες, να τους φέρουν το κατασχετήριο του σπιτιού τους για ένα χρέος ΕΙΚΟΝΙΚΟ που ποτέ δεν δημιούργησαν. Ένα χρέος που επινοήθηκε, δεν συνέβει.

Αν η επιχείρησή κάποιου έπεσε έξω από τα κανόνια των πελατών του και την καταβύθιση του τζίρου, πάλι κάτι πολυ καλοί άνθρωποι, συμπονετικοί που λέγονται αστυνομικοί θα έρθουν να σε πάρουν με χειροπέδες αφού σε δώσουν και στα ΜΜΕ για να γίνει και ο σχετικός ντόρος.

Αν πράγματι αυτοί οι αγριάνθρωποι -πολιτικοί που παρελαύνουν στα τηλεπαράθυρα, συμπονούσαν τον πάσχοντα Έλληνα, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ την μη πληρωμή φόρου για αυτούς που πραγματικά δεν έχουν (δηλαδή δεν παρανόμησαν ποτέ). Δεν νοιάζονται όμως. Είναι άλλος κόσμος. Βολεμένοι,που  θέλουν μέσα από την πολιτική ακόμα περισσότερα για τους εαυτούς τους. Για όλους τους άλλους δεν υπάρχει ίχνος ενδιαφέροντος.

 

              molonoti.gr