Τίμιο φορολογικό σύστημα μόνο σε... ξένους

Τίμιο φορολογικό σύστημα μόνο σε... ξένους

 

Εκπληκτικό! Οι εταιρείες πετρελαίων που θα εγκατασταθούν για έρευνες στον Πατραϊκό έθεσαν στην κυβέρνηση το θέμα της έλλειψης σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος. "Δεν μπορούμε να επενδύσουμε σε μια χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει φορολογικά" ξεκαθάρισαν.

Η κυβέρνηση απάντησε : "Είμαστε χώρα της ΕΕ δηλαδή μια αξιόπιστη χώρα. Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για τίποτε". Τότε οι εταιρείες απάντησαν: "Πολύ καλά... ΦΕΥΓΟΥΜΕ"!

Η συνέχεια είναι εκπληκτική! Η κυβέρνηση καταθορυβημένη δέχθηκε να ισχύει  μόνο για αυτές τις εταιρείες σταθερό φορολογικό σύστημα - το οποίο ξεκαθαρίζεται λεπτομερώς - για... 25 χρόνια! Έτσι οι δυο πλευρές είναι έτοιμες να υπογράψουν τη συνεργασία.

Δηλαδή τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών ανταποκρίθηκαν στο κομβικό αίτημα των επενδυτών - αναδόχων για διασφάλιση φορολογικής σταθερότητας επαναλαμβάνω επί 25 χρόνια!
Ας συγκρίνουμε τώρα τις δυο εταιρείες με τον ελληνικό λαό. Οι εταιρείες μπόρεσαν και υπερασπίστηκαν το αυτονόητο : "Δεν θα επενδύσουμε μερικά δισ. ευρώ για να μας κατακλέψετε με φορολογικά τρικ για τα οποία δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτε (βλέπε εταιρείες με τα φωτοβολταϊκά). Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να πουν το ίδιο; Δώστε μας ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για τα επόμενα 25 χρόνια; Οχι. Αυτοί κατακλέβονται με τρικ που τα επινοούν κάθε μέρα.