Όταν η Δημοκρατία λειτουργεί

Η Δημοκρατία τιμώρησε

Η Δημοκρατία είναι σε διαρκή κρίση και απαξίωση. Εκλέγονται κυβερνήσεις μειοψηφίας, που δεν έχουν κανένα πρόγραμμα ούτε εκφράζουν ιδεολογικά τίποτε. Όλο και περισσότεροι πολίτες δεν ψηφίζουν πια, μη βλέποντας να έχει νόημα η κάλπη. Αυτοί που κυβερνούν, κυβερνούν αυταρχικά και είναι σε μόνιμη αναντιστοιχία με το τι θέλουν οι πολίτες.

Η λειτουργική κατάρρευση της δημοκρατίας, είναι μείζον πρόβλημα για την δυτική κοινωνία. Κι όμως: Μέσα από αυτό το πολιτικό σύστημα - την Δημοκρατία - υπάρχει σε ακραία εκδοχή η δυνατότητα καθολικής ανατροπής. Δείτε το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα που έβγαλε η κάλπη:

* Τιμωρήθηκε ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός που αποδόμησε την λειτουργία της χώρας περιφρονώντας θεσμούς, Σύνταγμα, κοινή λογική. Ένας ψευδόμενος διαρκώς πρωθυπουργός που κατέστρεφε αντί να διορθώνει.

* Τιμωρήθηκαν τα εξευτελισμένα Μέσα Ενημέρωσης, που με λύσσα παρουσίαζαν την εκλογική μάχη ως ντέρμπι, υιοθετώντας όλη την πολιτική τρόμου του Σαμαρά.

* Εξευτελίστηκαν πρωτοφανώς οι δημοσκοπικές εταιρείες που επί εβδομάδες μιλούσαν για ψαλίδα που κλείνει μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και λίγες ώρες πριν την κάλπη, "διόρθωσαν" κάπως τους αριθμούς ανεβάζοντας την διαφορά στο 4-5%.