Όλοι ξέρουν την αλήθεια

Όλοι ξέρουν την αλήθεια

Το γερμανικό περιοδικό Focus γράφει: "Η Ελλάδα κοροϊδεύει τον εαυτό της όταν μιλά για δημοσιονομική εξυγίανση". Όλοι γνωρίζουν την αλήθεια για την Ελλάδα. Και οι δανειστές και τα διεθνή ΜΜΕ και φυσικά οι εν Ελλάδι πολιτικοί παράγοντες.

Η χώρα βρίσκεται πάντοτε σε αδυναμία εκκίνησης προς τα εμπρός. Το μόνο της "επίτευγμα" είναι η είσπραξη χρημάτων μέσω άδικων φόρων και ο περιορισμός των δαπανών μέσα από τις απολύσεις και την κατακρεούργηση συντάξεων μισθών.

Η χώρα εξακουλουθεί να μην ξέρει τι να παράγει, πως να το παράγει και πως να το πουλήσει.

Ακόμα χειρότερα η χώρα δεν έχει κανόνες ανάπτυξης. Κάθε πρωί εκδίδεται και μια νεα εγκύκλιος που προσθετει ή αφαιρεί φορολογικούς κανόνες, αναστατώνοντας την αγορά.

Τι ξέρουν λοιπόν όλοι; Ότι ο κ. Σαμαράς απέτυχε παταγωδώς να θέσει σε κίνηση την ελληνική οικονομία. Απέτυχε παταγωδώς να επανιδρύσει το κράτος. Απέτυχε παταγωδώς να ανανεώσει την δημοκρατική λειτουργία στην χώρα. Αντιθέτως μάλιστα καθήλωσε την ελληνική οπικονομία, έφτιαξε έναν σκληρότερο κομματικό κράτος ημετέρων (Σαμαρικών), διέλυσε το θεσμικό πλαίσο που λειτουργεί η Δημοκρατία, κουρέλιασε και το Σύνταγμα.

Κι όλα αυτά όχι για να πετύχει αυτά που χρειάζεται η χώρα αλλά πολύ - πολύ απλά για να κρατά εαυτόν στην εξουσία. Σήμερα πάλι με κινήσεις άσχετες με τα μεγάλα προβλήματα της χώρας προσπαθεί αν εκλέξει πρόεδρο για να επιβιώσει. Αλλά όπως είπαμε, όλοι ξέρουν την αλήθεια.