Χειρότερα δεν γίνεται

Χειρότερα δεν γίνεται

Aπό τον π. Δεκέμβριο έχω γράψει με απόλυτο τρόπο ότι οι εκλογές έχουν κριθεί. Σε ένα από τα κείμενά μου μάλιστα είχα εξηγήσει ότι οι δημοσκοπήσεις - που δίνουν σταθερά νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ - δεν είναι φωτογράφίες της στιγμής αλλά βεβαιώνουν τι θα συμβεί στο κοντινό μέλλον (εκτός αν υπάρχει διαρκής ρευστότητα που είναι αδύνατον να καταγράψει κάτι συγκεκριμένο φυσικά).

Σε αυτην την προεκλογική περίοδο κάποια στιγμή έχασα εντελώς το ενδιαφέρον μου να την σχολιάζω. Επαναλαμβανόμουν καθημερινά δεδομένου ότι περίσσευαν η βλακεία, η ανιδιοτέλεια, η ανικανότητα να εξηγήσουν ακόμα και τα απλά. Δεν υπήρχε τίποτε πέρα από την χυδαιότητα αυτών που φεύγουν και την ανετοιμότητα αυτών που έρχονται.

Τα λέω μόνο εγώ; Όχι. Το έχουν καταλάβει κι άλλοι. Το BBC γράφει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα έχουν γίνει... τσίρκο και περιγράφει ως αδιέξοδο "να κατακερματιστούν τα κόμματα του κατεστημένου, να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η μόνη δύναμη που θα μείνει όρθια να είναι η Χρυσή Αυγή - οι ηγέτες της οποίας είναι σήμερα στη φυλακή".

 Όμως πιστέψτε με κοιμάμαι ήσυχος. Αυτοί που φεύγουν έκαναν τόσο κακό που κανείς δεν θα μπορέσει να τους φτάσει. Και αυτοί που έρχονται θα προσαρμοστούν γρήγορα (και) ελέω Ντράγκι. προς την σωστή κατεύθυνση.