Φορολογώντας την κρίση

Πάλι θα φορολογηθεί η... κρίση;

Δεν διαφωνεί κανείς με προτάσεις όπως η... λοταρία με τις αποδείξεις που ανήγγειλε η κυβέρνηση. Για παράδειγμα στην Πορτογαλία, μια χώρα με αντίστοιχα προβλήματα παραοικονομίας και με αντίστοιχη με την Ελλάδα οικονομική κρίση, τα έσοδα από τον ΦΠΑ αυξήθηκαν πάνω από 4%, τη στιγμή που η κατανάλωση αυξήθηκε μόνο κατά 2%.

(Παρένθεση: Πάλι γερμανικός δάκτυλος; Γιατί όπως γράφει η Wall Street Journal, «στη συγκεκριμένη κλήρωση τα αυτοκίνητα που κληρώνονται είναι μάρκας Audi, γιατί η γερμανική εταιρεία έκανε την καλύτερη προσφορά στην πορτογαλική κυβέρνηση»).

Εντάξει λοιπόν. Να κάνουμε και λοταρίες  Όμως μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας υπάρχουν χαοτικές διαφορές. Η Πορτογαλία πάντοτε είχε ένα κράτος φιλικό προς τον πολίτη που λειτουργεί σωστά επί δεκαετίες. Εδώ το... επανιδρύουν κάθε 4-5 χρόνια, (αφήνοντας το ίδιο: Να φρενάρει τα πάντα).

Έχουν σταθερό φορολογικό σύστημα. Έχουν σχέδιο ανάπτυξης. Βγαίνουν στις αγορές και δανείζονται με επιτόκια κάτω του 2%. Τα μνημόνια τελείωσαν.

Τι θέλω να πω; Ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με τεχνάσματα και επιδρομές να εισπράξει χωρίς να έχει σχέδιο για την ανάπτυξη ώστε να φορολογήσει τον πλούτο που θα δημιουργηθεί.

Όπως και οι προηγούμενοι (Σαμαράς, Βενιζέλος) προσπαθεί να αντλήσει κι άλλα έσοδα από την κρίση...