Υπάρχει κυβέρνηση όχι όμως κράτος

Εδώ υπάρχει κυβερνηση αλλά δεν υπάρχει κράτος

Οι Ευρωπαίοι άργησαν λίγο αλλά στο τέλος το κατάλαβαν: Η Ελλάδα δεν είναι ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Δεν έχει διοικητική ικανότητα όπως όλη η υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ισπανία εδώ και μήνες δεν υπάρχει κυβέρνηση αλλά το κράτος λειτουργεί. Παλαιότερα στο Βέλγιο δεν υπήρχε κυβέρνηση επί 18 μήνες αλλά και εκεί το κράτος λειτουργούσε.

Οι Ευρωπαίοι έστω και αργά είδαν τι σημαίνει Ελλάδα: Εδώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ενώ υπάρχει κυβέρνηση το κράτος... δεν λειτουργεί.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο απίστευτο, να πληρώνουν απευθείας οι ίδιοι οι δανειστές τα οδικά έργα, ανοίγοντας ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος και βάζοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει νόμο ότι δεν έχει δικαίωμα να... ακουμπήσει τα χρήματα που κατατίθενται σε αυτόν τον λογαριασμό. Βλέπετε το 2015 πήραν τα ευρωπαϊκά κονδύλια των εργων και του ΕΣΠΑ για να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις.

Κάπως έτσι επίσης οι της κυβέρνησης "αναγκάστηκαν" με βαριά καρδιά να πληρώσουν τον Ιούλιο 1,1 δισ. ευρώ χρέη στους ιδιώτες. Βλέπετε για να πάρουν τα 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης έχουν υπογράψει ότι θα καταβάλουν οφειλές 1,9 δισ. ευρώ αλλιώς ΔΕΝ θα καταβληθεί η υποδόση!

Μιλάμε πλέον για ένα άγριο κυνηγητό των δανειστών προς την κυβέρνηση για να κάνει την δουλειά της. Αυτή είναι η Ελλάδα που θα έλεγε ακόμη και σήμερα ο Σημίτης.