Τσίπρας και... "διαπλεκόμενα" ΜΜΕ

Τσίπρας και "διαπλεκόμενα" ΜΜΕ

Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει "επαναστατικές" πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του, συμπεριλαμβάνει και τα... διαπλεκόμενα Μέσα Ενημέρωσης. Υπόσχεται διαφάνεια, κάτι σαν κάθαρση και μνημονεύει το νομοσχέδιο που έχει ετοιμαστεί, για να μοιράσει από "μηδενική βάση άδειες".

Σήμερα όταν μιλάμε για διαπλεκόμενα ΜΜΕ εννοούμε κατ΄αρχήν τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Πρόκειται για βουλιαγμένες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να κρύψουν την καταστροφή που έχουν υποστεί. Διακόπτουν τις εκπομπές τους στην λεγόμενη prime time, για να πουλάνε τηγάνια, παντόφλες, τσατσάρες, δαχτυλίδια του ενός ευρώ, λεμονιστίφτες κ.α.

Παράλληλα τα... "διαπλεκόμενα" κανάλια λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και χωρίς καμία απολύτως σοβαρή προετοιμασία. Συνήθως δημοσιογραφικές εκπομπές ή ελαφρύτερες γίνονται με την μέθοδο της καφενόβιας συζήτησης όπου δεν λείπουν οι ύβρεις, η ευτέλεια, τα ασήμαντα, το κατιναριό κ.λ.π.

Πολλές μέρες το πρόγραμμα είναι μόνον εκπομπές επαναλήψεων σε τέτοιο βαθμό που αν παίξουν κάποιο νέο επεισόδιο το γράφουν... ψηλά στην οθόνη: "Νέο επεισόδιο". Οι ταινίες είναι σταθερά οι ίδιες που επαναλαμβάνονται πάλι και πάλι και πάλι (πόσες φορές να δεις τον Μπάτμαν;).

Αυτό που καταγγέλλει ο Τσίπρας ως διαπλοκή δεν είναι παρά Μέσα Ενημέρωσης καταχρεωμένα, ανυπόληπτα, κατεστραμμένα. Αν πραγματικά ήθελε να συμβάλλει σε κάτι σαν υπεύθυνη κυβέρνηση, θα έπρεπε να ανακουφίσει τον κλάδο και να τον στηρίξει δεδομένου ότι δαπανήθηκαν απίστευτα ποσά και δημιουργήθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην διαδρομή. Τώρα μόνο τον κατηγορεί.

Αλλά ας μην σας κουράζω. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη τακτικισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή θεωρεί ότι τα ΜΜΕ δεν τον στηρίζουν (ακόμα χειρότερα τον αντιπολιτεύονται) ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ για να αλλάξουν ρότα (κάποια άλλαξαν...) ενώ ψάχνουν και για νέους επενδυτές ώστεδίνοντά τους τις άδειες να εξασφαλίσουν στήριξη αποβάλλοντας τους παλιούς καναλάρχες από τις επιχειρήσεις τους. Όλα αυτά στο όνομα της διαφάνεια βέβαια.

Αυτό που εμφανίζεται λοιπόν ως κάθαρση και μάλιστα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από μια προσπάθεια φίμωσης των κακών αυτών ΜΜΕ. Όλα τα άλλα είνα πομφόλυγες.