Τραμπ ίσον ακυβερνησία;

Τραμπ ίσον ακυβερνησία;

Όταν εξελέγη ο ηθοποιός Ρήγκαν πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρήθηκε τότε μια αντίστοιχη περίπτωση Τραμπ. Ένας άσχετος στην πιο κρίσιμη θέση του πλανήτη. Ο Ρήγκαν διέψευσε όσους τον θεωρούσαν άχρηστο και μάλλον τα πήγε καλά. Μπορεί να συμβεί το ίδιο με τον Τραμπ; Μάλον όχι.

Ο Τραμπ είναι "ψεύτικος". Σε όλη του την διαδρομή έστηνε εικονικές επιχειρήσεις που στο τέλος τις πτώχευε γιατί στην ουσία δεν τις διοικούσε. (Πάμε για άλλα). Νάρκισος έβαζε το όνομά του παντού ώστε να είναι γνωστός. Και τέλος απαίδευτος, δεν δίσταζε να "αξιοποιεί" την τηλεοπτική εικόνα ακόμα και αυτοεξευτελιζόμενος.

Μπορεί αυτός ο χύμα άνθρωπος να συγκρατηθεί από τους συμβούλους του; Όχι, θα απαντά αμέσως στο twitter, όπως απάντησε στους Κινέζους να κρατήσουν το Drones που κατάσχεσαν, σε επεισόδιο στη Σινική Θάλασσα.

Είναι επικίνδυνος; Όχι. Δεν θα πάρει ποτε σοβαρές αποφάσεις, θα προσπαθεί να στρογγυλεύει καταστάσεις, θα πετά την μπάλλα έξω και πάει λέγοντας.

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ για πρώτη φορά θα βιώσουν την ακυβερνησία. Σχέδιο δεν θα υπάρχει, ούτε στόχοι, δουλειές φυσικά θα γίνονται (όπως πάντα...) τα στελέχη του θα έχουν αυτονομία και θα κάνουν του κεφαλιού τους.

Πρόκειται για ένα μοναδικό πείραμα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα το αξιολογήσει η αμερικανική κοινωνία. Πάντως καλού κακού οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να ετοιμάζουν εναν επόμενο Ομπάμα γιατί διαφορετικά η ακυβερνησία μπορεί να συνεχιστεί.