Το τέταρτο μνημόνιο

Το τέταρτο μνημόνιο

Τι θα γίνει με τους Έλληνες;" Το ερώτημα διατυπώθηκε για πρώτη φορά επί Παπανδρέου όταν ΔΝΤ και Ευρωπαίοι διεπίστωσαν περίπου άναυδοι ότι ΟΛΑ όσα συμφωνούσαν και υπέγραφαν με τη κυβέρνησή του πήγαιναν στο καλάθι των αχρήστων.

Έξι χρόνια μετά, κοιτούν ο ένας τον άλλον και ξαναρωτούν: "Τι θα γίνει με τους Έλληνες;". Μόνο φρίκη νοιώθουν όταν ενημερώνονται για τις συζητήσεις στην καφενόβια Βουλή (σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν υπάρχει αυτό το επίπεδο). Επιπλέον ετοιμάζονται για ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ προβλέποντας ότι και πάλι όλοι οι υπολογισμοί θα πέσουν έξω εξ αιτίας της νέας... ανίκανης κυβέρνησης στην χώρα.

Πρώτος ο Τόμσεν με κάθε επισημότητα (δηλαδή σε γραπτή έκεθεσή του προς το ΔΝΤ), πριν λίγες μέρες απεφάνθη: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πετύχει ούτε τώρα κανένα στόχο εξ αιτίας των πολιτικών που αυντηρούν την ακυβερνησία και το πελατειακό κράτος. Προτείνω να την εγκαταλείψουμε και το ΔΝΤ να φύγει".

Στη συνέχεια το σύνολο του γερμανικού τύπου - που εκφράζει τις κυβερνητικές θέσεις και κυρίως τον Σόιμπλε - θα πει: "Ασ τους δώσουμε τις τελευταίες δόσεις, ας κουρέψουμε και το χρέος τους και ας τους στείλουμε στο... καλό".

Τα παραπάνω περιγράφουν την θλιβερή πραγματικότητα: Η Ελλάδα συνεχίζει να καταστρέφεται από το πολιτικό της σύστημα που κάθε φορά που αναλαμβάνει την εξουσία ΛΕΗΛΑΤΕΙ πόρους και πλούτο, οικειοποιείται τους Θεσμούς και το κράτος και ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ και να εκσυγχρονίσει την χώρα και να την οδηγήσει με σχέδιο στην ανάπτυξη που ΕΥΚΟΛΑ θα μπορούσαμε να επιτύχουμε.

Η συνέχεια είναι μια από τα ίδια λοιπόν: Ετοιμάζουν νέο πρόγραμμα (δηλαδή τέταρτο μνημόνιο) κατά τον Απρίλιο με την Ελλάδα να είναι πάντα ένα απέραντο καφενείο ανάιδειας και ανικανότητας.