Το πρωτοσέλιδο

Το πρωτοσέλιδο

Ας υποθέσουμε ότι ένας από τους αναγνώστες της στήλης αγοράζει ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο Ford. Κάποια μέρα το παρκάρει σε ένα δρόμο όπου περνώντας ο ίδιος ο Ford, βγάζει ένα κλειδί και το χαρακώνει από την μια μεριά μέχρι την άλλη.

Έχει το δικάιωμα αυτό ο κατασκευαστής τους αυτοκινήτου; Να βανδαλίσει το αυτοκίνητο που κατασκευάζει αλλά πλέον ανήκει σε έναν που το αγόρασε; Φυσικά και δεν έχει. Το αυτοκίνητο Ford είναι πια 100% ιδιοκτησία του αγοράστη, αυτού που πλήρωσε δηλαδή.

Πιστέψτε με,  ακριβώς το ίδιο ισχύει και για κάθε εφημερίδα. Η εφημερίδα δεν ανήκει ούτε στον ιδιοκτήτη της, ούτε στους εργαζόμενους της. Ανήκει σε όποιον ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ και πληρώνει τα 50 λεπτά ή το ένα ευρώ την ημέρα. Αυτός είναι ο καθημερινός της ιδιοκτήτης.

Τα γράφω αυτά για να εξηγήσω ότι οι εφημερίδες "Βήμα" και "Νέα" δεν ανήκουν στον κ. Ψυχάρη, μα ούτε και στον κ. Μουλόπουλο που εστάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου ως λογοκριτής για να ελέγχει την γραμμή των δυο εντύπων. Θα εκπλαγούν άπαντες από την κατάρρευση των ιστορικών αυτών εντύπων αν αρχίσουν παιχνίδια συγκάλυψης με την κυβέρνηση: Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, οι αναγνώστες δηλαδή, θα ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ την επιχείρηση.

Βεβαίως αυτό φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει καμία από τις δυο εμπλεκόμενες πλευρές. Ο κ. Ψυχάρης θέλει να πέσει στα μαλακά στις δικαστικές του περιπέτειες και σίγουρα να διασώσει τον ΔΟΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φιμώσει δυο μεγάλες εφημερίδες που έχουν σταθεί με σκληρό τρόπο απέναντί του.

Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος. Θέλουν να φιμώσουν την πρώτη σελίδα και το σαλόνι αυτών των εφημερίδων ώστε να σταματήσουν οι αρνητικές εντυπώσεις. Το έχουν κάνει ήδη πολύ ωραία με το "Έθνος" που μοιάζει να εκδίδεται σε άλλη χώρα, τίποτε δεν βλέπει και τίποτε δεν ακούει πια.