Το ΠΑΣΟΚ τελειώνει

ΠΑΣΟΚ : Δυστυχώς το μαγαζί κλείνει

Από τα 7 κόμματα της σημερινής Βουλής μόνο 3 έχουν μέλλον. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα τέσσερα, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, έχουν ημερομηνία λήξης και θα ακολουθήσουν κάποια στιγμή την πορεία και την τύχη της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ.

 Το πρώτο κόμμα που οδεύει προς την έξοδο είναι το ΠΑΣΟΚ. Οι αριθμοί είναι καταστροφικοί. Το 44% του 2009 έγινε 13,2% το 2012, στη συνέχεια 7% στις ευρωεκλογές και τώρα 4,7%.

 Τι εκφράζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ; Τίποτα. Ιδεολογικά δεν έχει ούτε μπορεί να πει κάτι. Με την κοινωνία δεν έχει κανέναν δεσμό. Είναι απίστευτο αλλά το κόμμα των μικρομεσαίων έπαιρνε μέτρα εφιαλτικών διωγμών εναντίον τους, ενώ ποτέ δεν πήρε ένα μέτρο ανακούφισης ακόμη και εκεί που δεν υπήρχε καθόλου κόστος. (Ας πούμε να μην συλλαμβάνει τα... μέλη του για οφειλές στο Δημόσιο - αντισυνταγματικό).

 Τι άλλο είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ; Κουρασμένα στελέχη ξεπερασμένα από την ζωή που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 80 την πολιτική, αλλά σήμερα είναι θεατές των εξελίξεων, δεν μπορούν να ξανακατέβουν στο πεζοδρόμιο για να συσπειρώσουν πολίτες, είναι τελειωμένοι.

 Σε αυτό το ΠΑΣΟΚ του τίποτα - γιατί περί αυτού πρόκειται - δεν υπάρχουν ούτε νεα στελέχη για να συγκροτήσουν μια νεα πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ένας εκφραστής του παλιού. Φυσικά δεν υπάρχει ούτε αρχηγός που να έλκει...

 Λυπάμαι (γιατί έχω ψηφίσει και έχω στηρίξει ΠΑΣΟΚ) αλλά το μαγαζί κλείνει.

(ΑΥΡΙΟ: ΝΔ- Σαμαράς)