Το μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη

Το μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη ασκεί... πολιτική;  

Είναι τέτοια τα χάλια του πολιτικού συστήματος στην Ευρώπη ώστε είναι - υποτίθεται - μείζον θέμα αν ο κ. Βαρουφάκης σήκωσε το... μεσαίο του δάχτυλο μιλώντας για την Γερμανία! 

 Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών για να αποδείξει ότι αυτό δεν συνέβη ποτέ, ανάρτησε  στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Διαδίκτυο, ολόκληρο το βίντεο από την επίμαχη εκδήλωση. 
 

Επισυνάπτει επίσης αναφορά διοργανωτή εκείνης της εκδήλωσης, ο οποίος και λέει ότι το δάχτυλο υψώθηκε μεν αλλά όχι απέναντι στη Γερμανία και παρερμηνεύθηκε σκόπιμα.

Το... «μεσαίο δάχτυλο» κυριαρχεί στα γερμανικά ΜΜΕ από το πρωί της Δευτέρας, αφού εμφανίζεται να κάνει την επίμαχη χειρονομία, το βράδυ της Κυριακής σε γερμανική εκπομπή υψηλής τηλεθέασης, στην οποία ο κ. Βαρουφάκης.

Τώρα γιατί ασχολούμαι και εγώ με το μεσαίο δάχτυλο του κ. Βαρουφάκη; Για να σας αποκαλύψω ότι αυτή η... επίδειξη δαχτύλου έρχεται από τους Άγγλους τοξότες στην μάχη του Αζενκούρ (1495). Οι αντίπαλοι Γάλλοι απειλούσαν τους τοξότες ότι θα τους έκοβαν το μεσαίο τους δάχτυλο αν τους συνελάμβαναν. Οι Άγγλοι τους το έδειχναν τεντωμένο για να τους υπενθυμίσουν ότι ακόμα πολεμούν.

Αν και ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι Τοξότης - για να δείχνει το δάχτυλό του - αλλά... Κριός αφού έχει γεννηθεί στις 24 Μαρτίου.