Το δημοψήφισμα ξεγύμνωσε

Το δημοψήφισμα ξεγύμνωσε

Η σαρωτική νίκη του "όχι" θα ξεγυμνώσει εντελώς το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία. Οι πολίτες αδιαφόρησαν για όλα τα μηνύματα καταστροφής που διατυπώθηκαν μέσα στην εβδομάδα και μάλιστα όπως κατέγραψαν οι μετρήσεις, όσο οι ειδήμονες κινδυνολογούσαν στα τηλεπαράθυρα τόσο δυνάμωνε το "όχι".

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ που ξεγυμνώνονται είναι οι ξεπερασμένοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης. Σαμαράς, Βενιζέλος και λοιποί, που ο λαός δεν τους ακολουθεί πουθενά πια.

Οι άνθρωποι αυτοί, οφείλουν να ανοίξουν διαδικασίες στους πολιτικούς τους χώρους και πρέπει να το κάνουν ΑΠΟΧΩΡΩΝΤΑΣ οι ίδιοι από τα κοινά. Οι πολιτικές τους διαδρομές έχουν λήξει και κάνουν μόνο κακό στα κόμματά τους.

ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ είναι οι της κυβέρνησης που ενώ έχουν υποσχεθεί συμφωνία, άνοιγμα τραπεζών, όχι μνημόνια και άλλα συναφή θα αποδειχθεί ότι ΔΕΝ ισχύει τίποτε. Είναι πολύ πιθανό να έρθει ένα τσουνάμι καταστροφής που επειδή δεν θα μπορέσει να την διαχειριστεί θα αρχίσει η συζήτηση για τη δραχμή.

ΟΙ ΤΡΙΤΟΙ που θα ξεγυμνωθούν είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Αποδεικνύεται ότι εν χορδαίς και οργάνοις και ελαφρά τη καρδία είπαν "όχι" θεωρώντας ότι όλα θα επιλυθούν ως δια μαγείας: Οι Ευρωπαιοι θα υποχωρήσουν, μνημόνια δεν θα υπογραφούν, οι Τράπεζες θα ανοίξουν κ.ο.κ.

Με υπομονή, σταθερά υπογραμμίζω ότι όλα αυτά είναι νίκες μιας μειοψηφίας Λαφαζανικών - ΑΝΕΛ, που φέρνει τη δραχμή ως προϊόν μαγκιάς των Ελλήνων απέναντι στους κακούς της Ευρώπης που όχι μόνο μας αδικούν αλλά δεν σέβονται κιόλας την "θέληση του ελληνικού λαού". 

Οι επόμενες ημέρες θα μας δείξουν ποια θα είναι η συνέχεια. Εγώ προβλέπω καταστροφές και παρασκηνιακό δυνάμωμα για να φέρουν τη δραχμή.