Τι φέρνει το 20161; Ότι και... πέρυσι

Τι φέρνει το 2016; Ότι και πέρυσι

Θες να προβλέψεις τι θα γίνει το 2016 στην Ελλάδα; Δεν χρειάζεσαι μια γυάλινη σφαίρα ούτε να πας σε αστρολόγο. Αρκεί να κοιτάξεις πίσω για να θυμηθείς τι έζησες από το 2012 έως το 2015. Και το 2016 θα συνεχίσεις να ζεις τα ίδια.

Πολιτικοί θα ξεπουλάνε την περιουσία της χώρας και θα καταργούν κοινωνικές κατακτήσεις, ψηφίζοντας τυφλά μνημονιακά μέτρα. Θα ψεύδονται από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθώντας να σε πείσουν ότι σε σώζουν. Θα "βολεύουν" δικούς τους σε θέσεις στο κράτος με παχυλούς για τους καιρούς μισθούς.

Δεν θα έχουν κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας η οποία μοιραία θα συνεχίσει να βουλιάζει. Η βία θα εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο στην καθημερινότητα με ληστείες , φονικά βασανισμούς γερόντων κ.α. Θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι δια βίου οφειλέτες, δηλαδή άνθρωποι που θα χρωστούν και θα είναι αδύνατόν ακόμα και να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Η ευτέλεια, τα ασήμαντα, οι εικόνες παρακμής, η τιποτολογία, η αυξανόμενη φτώχεια, θα μονιμοποιηθούν. Οι πολίτες απηυδησμένοι θα απορρίπτουν όλα τα κόμματα αλλά το πολιτικό σύστημα των ανικάνων θα συνεχίσει να είναι στην εξουσία όσο δεν εμφανίζεται ο πραγματικός ηγέτης ή η νέα υγιής πολιτική δύναμη.

Η αλήθεια είναι ότι μετά την παταγώδη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ όχι  μόνο να κυβερνήσει αλλά έστω να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ψελλίζοντας αλήθειες, φτάσαμε στο τέλος του δρόμου: Η εποχή της μεταπολίτευσης τελειώνει και την πόρτα την κλείνει ο τελευταίος εκπρόσωπός της, ο συστημικός ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια η φύση των πραγμάτων εγγυάται ότι μετά το τέλος μιας εποχής, αρχίζει μια άλλη. Αφού η εποχή του πελατειακού - κομματικού κράτους και της παρατεταμένης ακυβερνησίας (ή της δήθεν διακυβέρνησης με δανεικά) τελειώνει, είμαστε αναπόφευκτα στην ΕΝΑΡΞΗ μιας νέας πορείας.

Θα είμαστε πολύ τυχεροί αν αυτό που θα ζήσουμε το 2016 θα είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του παλιού και η δύσκολη κυοφορία αυτού που αναγκαστικά, νομοτελειακά, έρχεται.