Τι έπραξε ο Μητσοτάκης

Τι έπραξε ο Μητσοτάκης

Η νίκη Μητσοτάκη στις εκλογές της ΝΔ έχει χαρακτηριστικά προσωπικού θριάμβου:Αν π.χ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ποτέ θέσει υποψηφιότητα, ποιος θα τον λογάριαζε με το σημερινό του μέγεθος;. Ωστόσο με ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ κινήσεων  (έφτασε στο σημείο να προβλέπει με θαυμαστή ακρίβεια τα ποσοστά), νίκησε!

Ο νέος αρχηγός της ΝΔ απεδείχθη φοβερά ικανός. Ανακοίνωσε πρώτος την υποψηφιότητά του, οργάνωσε ένα δυναμικό επιτελείο και με εθελοντές, εκμεταλλεύτηκε άριστα τον χρόνο που του χάρισε η απροσδόκητη αποτυχία των πρώτων εκλογών (ίσως τότε να είχε βγει τρίτος!) και κυρίως ΜΙΛΗΣΕ. Ο κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής σπουδαία:

1. Ότι η φαύλη μεταπολίτευση του λαϊκισμού και της ανικανότητας κλείνει με τον Τσίπρα τελευταίο εκφραστή της.

2. Ότι ο ρεαλισμός και η αλήθεια θα επιστρέψουν οριστικά στον πολιτικό - κοινωνικό στίβο μέσω μιας νέας πολιτικής δύναμης που οφείλει να γίνει η ΝΔ, εκφράζοντας όλους τους πολίτες που δεν αντέχουν αυτό που ζουν σήμερα.

3. Ότι αλλάζοντας σαρωτικά την ίδια τη ΝΔ θα μπορέσει να συνεισφέρει στη νέα εποχή που θα διαθεχθεί αυτή του φτηνού και επικίνδυνου λαϊκισμού.

4. Ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ "με τον οποίο δεν έχουμε τίποτε κοινό".

5. Ότι το κράτος θα μικρύνει χωρίς καμία απόλυση αλλά με κλείσιμο εκατοντάδων άχρηστων φορέων (και αξιοποίηση των στελεχών τους αλλού).

6. Ότι θα ιδρύσει το κόμμα της νέας εποχής που νομοτελειακά έρχεται και χρειάζεται η χώρα.

7. Ότι θα λέγει μόνο αλήθεις απέναντι στα πρωτοφανή καθημερινά ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με μια φράση, ο κ. Μητσοτάκης είπε "θα είμαστε το ΝΕΟ". Και ο ίδιος γνωρίζει ότι αυτός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δρόμος για να γίνει πρωθυπουργός. Αλήθειες και σχέδιο για την χώρα θα του φέρουν την εξουσία εύκολα στο πιάτο του (φροντίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό). 

Θεωρητικά, ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να αλλάξει α πάντα σε αυτή την δύσμοιρη χώρα και να ξεμπερδέψουμε με τον εφιάλτη της ασημαντότητας που μας κατατρέχει. Πολύ σύντομα ο χρόνος θα δείξει τι θα καταφέρει τελικά