Τηλεπαράθυρα ή κοινωνία;

Tηλεπαράθυρα ή κοινωνία;

Παρακολουθώ προσεκτικά σχεδόν όλες τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις των πολιτικών. Όλοι τους εμφανίζονται να δηλώνουν διάφορα περί του νεου μνημονίου,των αιτιών που η χώρα καταστρέφεται εδώ και δεκαετίες κ.ο.κ.

Τι δεν βλέπω σε αυτές τις ατέρμονες και εντελώς ανούσιες συζητήσεις; Μια, έστω μόνο μια συγκεκριμένη πρόταση για οτιδήποτε. Δεν ακούω δηλαδή προτάσεις που θα ΔΙΟΡΘΩΝΑΝ τις αιτίες καταστροφής της αγαπημένης μας Ελλάδας.

Πέραν του μνημονίου που τους το επιβάλλουν κάθε φορά, δεν έχουν καθόλου προτάσεις για το πως μπορεί να αλλάξει το κράτος, για το πως μπορούν να ανακουφίσουν τους κατατρεγμένους πολίτες, για το πως θα σταματήσει ο αδιανόητος διωγμός των επιχειρήσεων, για το πως θα σχεδιαστούν τα έργα υποδομής που χρειάζεται η Χώρα, για το πως τα ελληνικά νησιά θα επανακατοικηθούν με κίνητρα για...για...

Πολιτικός δεν είμαι αλλά βλέπω πόσο εύκολο είναι να παρθούν τέτοιες αποφάσεις. Θέλετε ένα παράδειγμα;

Ω φίλτατοι πολιτικοί, αριστεροί, σοσιαλιστές, δεξιοί, κομμουνιστές, ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ τις ποινικές διώξεις όσων χρωστούν στο Δημόσιο αλλά καταστράφηκαν (δηλαδή χρωστούν χωρίς δόλο). Είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΜΑΤΙΚΕΣ οι διώξεις αυτές (γνωμάτευση Παυλόπουλου νυν Προέδρου Δημοκρατίας) και όμως τις συνεχίζετε.

Μειώστε τα δικαστικά παράβολα τα οποία μέσα στην κρίση τα αυξήσατε ακόμα και 1000%, με αποτέλεσμα οι μισοί συνάνθρωποι μας να δικάζονται χωρίς δικηγόρο γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα έξοδα. Επεκτείνετε την κοινωνική εργασία γιατί είναι αδύνατο να μπαίνουν φυλακή άνθρωποι επειδή δεν έχουν να πληρώσουν ποινές ολίγων μηνών.

Αντί να ξημεροβραδιάζονται στα τηλεπαράθυρα γιατί δεν ασχολούνται με το τι μπορούν να κάνουν για τον πάσχοντα λόγω κρίσης συνάνθρωπο; Απάντηση: Γιατί στα τηλεπαράθυρα η "δουλειά" είναι εύκολη, ενώ το να νοιώσεις την κοινωνία είναι πια κάτι πολύ δύσκολο.