Τζιχαντιστές με ελληνική ταυτότητα;

Τζιχαντιστές με ελληνική ταυτότητα;

H Ελλάδα κατατάσσεται επισήμως στον Τρίτο Κόσμο. Πρώτη η Γερμανία ενημέρωσε ότι επαναφέρει εσωτερικούς συνοριακούς ελέγχους για έξι μήνες με απαρχή τη 12η Νοεμβρίου με βάση το άρθρο 25 του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν. 

Το μέτρο θεωρείται έκτακτο και υποτίθεται ότι δικαιολογείται για λόγους «εσωτερικής ασφαλείας και δημόσιας τάξης». Αφορά δε μόνο την Ελλάδα! Έτσι ήδη αυτές τις μέρες οι Έλληνες επιβάτες που προσγειώνονται σε γερμανικό έδαφος βρίσκονται αντιμέτωποι με ταπεινωτικές συμπεριφορές.
Έλληνας επιβάτης που έζησε την εμπειρία περιγράφει: "... Κατά την άφιξη της πτήσης της Aegean στη Φρανκφούρτη, μας έβγαλαν από την πίσω πόρτα του αεροπλάνου μέσα στο κρύο, μας άφησαν να ξεπαγιάζουμε στο ταρμάκ, μας επιβίβασαν σε λεωφορεία, μας αποβίβασαν πάλι στο ταρμάκ, μας μετέφεραν με τα πόδια σε κάποιο απόμακρο μέρος και μας έστησαν στην ουρά για 30΄ για εξονυχιστικό έλεγχο...".

Για να φθάσουν οι επιβάτες στο σημείο ελέγχου έπρεπε να ανεβούν αρκετές σκάλες –μεταξύ των οποίων και ηλικιωμένοι και άνθρωποι με τις χειραποσκευές τους– και ότι ακολούθησε «ενδελεχής έλεγχος στα διαβατήρια και στις ταυτότητες.

Γιατί αυτή η συμπεριφορά από τις γερμανικές αρχές; Μα γιατί στην Ελλάδα της παραλυσίας εκατοντάδες - ή χιλιάδες; - αλλοδαποί μπορεί και τζιχαντιστές, βγάζουν μια ελληνική ταυτότητα με λίγα ευρώ και μετά ταξιδεύουν σαν Ευρωπαίοι κύριοι προς την Γερμανία και αλλού.

Πόσο εύκολο είναι να βγάλεις μια ταυτότητα στην Ελλάδα το είδαμε με τον 29χρονο νεαρό που έστελνε μικρο-βόμβες, μία σον Παπαδήμο. Είχε καμιά δεκαριά ταυτότητες με διάφορα ονόματα να κινείται το παιδί. 

Οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει ένα κράτος της συμφοράς και δεν παίζουν με τη δικιά τους ασφάλεια. Η δε ελληνική κυβέρνηση ]έχει βάλει το θέμα κάτω από τα χαλί. Ξέρει πως να κάνει πως διαμαρτύρεται θα την διασύρουν με στοιχεία.

Είμαστε σταθερά μια χώρα χωρίς αρχή και τέλος, σε παραλυσία όπου όλα είναι νόμιμα και παράνομα μαζί. Ε αυτό δεν μπορούμε να το... εξάγουμε κιόλας.