ΣΥΡΙΖΑ και δανειστές

ΣΥΡΙΖΑ και δανειστές θα συνεννοηθούν

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ένα θεμελιώδες και συνάμα τραγικό λάθος : Επί 30 μήνες δεν εκπόνησε ένα πειστικό σχέδιο που να περιλαμβάνει:

1. Αναλυτικά το πως θα φτάσουμε επιτέλους στην ανασυγκρότηση της χώρας (ότι δεν έχει κάνει ο Σαμαράς...)

2. Πως θα συνεννοηθεί με τους δανειστές που έχουν δεμένη την χώρα με υπογραφές.

Μπορώ να φανταστώ τον κ. Τσίπρα μετά των στενών συνεργατών του σε ένα κοινό τραπέζι με τους δανειστές. Εκεί θα του επιδείξουν την υπογραφή της χώρας στο ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ. Το έχουν υπογράψει και οι 28 χώρες της ΕΕ, είναι δηλαδή μια ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση. Και αμέσως μετά θα του επιδείξουν τις υπογραφές της Ελλάδας που την αφορούν (μνημόνια). Είναι η εφαρμογή του Σχεδίου σταθερότητας για την χώρα μας.

Θα του υπενθυμίσουν ότι κάθε απόκλιση από τα συμφωνηθέντα σημαίνει διακοπή χρηματοδότησης, αδυναμία των ελληνικών Τραπεζών να ενισχυθούν από την ΕΚΤ, εφαρμογή του Αγγλικού Δικαίου που προβλέπει όλα τα δάνεια απαιτητά με διπλάσια επιτόκια και έναρξη κατασχέσεων.

Είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για τα παραπάνω; Ούτε και σήμερα που η εξουσία είναι στο κατώφλι του, δεν είναι έτοιμος. Η βλακώσης άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας τις πολιτικές λιτότητας θα ανατρέψει την γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη είναι μόνο για μικρά παιδιά.

Όμως μην ανησυχεί κανείς, το γράφω πολύ σοβαρά. Μήπως ήταν έτοιμος ο Σαμαράς, που φώναζε μάλιστα για τα αντίθετα; Ή ο Παπανδρέου που δεν ήταν έτοιμος... ποτέ!

Είναι βέβαιο ότι οι δανειστές θα τα βρούν μια χαρά και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι ότι θα έχουν πάει σπίτι τους οι ψεύτες και οι ανίκανοι που κυβερνούν, ότι οι δανειστές σίγουρα θα αμβλύνουν τις απαιτήσεις τους και ότι θα υπάρξουν επιτέλους και μέτρα ανακούφισης και δημοκρατικής λειτουργία.