Σαμαράς Βενιζέλος μετρούν μέρες..!

Σαμαράς - Βενιζέλος μετρούν μέρες..!

 

Οι μέρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου μοιάζουν μετρημένες. Είναι η πρώτη φορά που ο Σαμαράς έχει στριμωχτεί σε ένα αδιέξοδο από το οποίο δεν φαίνεται πως μπορεί να βγει. Ποιο είναι το πρόβλημά του; Δεν έχει τους 180 βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές που τον στέλνουν στην αντιπολίτευση (και πιθανόν και σπίτι του).

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες έγραφα πως ο κ. Σαμαράς θα βρει τους 180 και θα μείνει στην διακυβέρνηση της χώρας μέχρι το 2016. Είχα αυτή την εκτίμηση με γνώμονα την λογική. Η ΔΗΜΑΡ με 1% γιατί να θέλει εκλογές; Οι ανεξάρτητοι βουλευτές προτιμούν να μείνουν στα έδρανα μέχρι το 2016 από το να γίνουν εκλογές που θα τους στείλουν εκτός Κοινοβουλίου. Ο δε Σαμαράς ήταν έτοιμος να δώσει Γη και Υδωρ στον καθένα ξεχωριστά σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις.

Οι παραπάνω συλλογισμοί μου οφείλονταν και στην φοβερή ικανότητα Σαμαρά να κυριαρχεί στο παρασκήνιο. Δεν επιβεβαιώνονται όμως. Και μόνον η φυγή ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει τις εκλογές τόσο κοντά όσο ποτέ (στην χειρότερη περίπτωση Μάρτιο, λόγω μη εκλογής Προέδρου).

Σαμαράς και Βενιζέλος μη έχοντας τους 180 λοιπόν (αν τους είχαν, θα εξέλεγαν τώρα Πρόεδρο το επιτρέπει το Σύνταγμα), μετέθεσαν τα πάντα για τον Φεβρουάριο. "Αγόρασαν" χρόνο μέχρι να δουν τι θα κάνουν.