Πόσο πιο χαμηλά πια;

Πόσο πιο χαμηλά πια;

Η Ελλάδα βιώνει από πολιτική άποψη ημέρες βαριάς παρακμής. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την βοήθεια Μέσων Ενημέρωσης τα οποία χρησιμοποιεί ακριβώς όπως οι προηγούμενοι επιτίθεται ψευδώς με εντελώς ανυπόστατα στοιχεία στους πολιτικούς του αντιπάλους. Έτσι μια υπόθεση που δεν έχει καμία απολύτως βάση και αφορά νόμιμες δραστηριότητες της συζύγου Μητσοτάκη την φέρνουν πάλι και πάλι και πάλι στην επικαιρότητα. Πες, πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει.

Η ΝΔ εισήλθε ομοίως στην λασπομαχία βρίσκοντας πεδίο δράσης λαμπρό στον κ. Καμένο ο οποίος -αφελώς; - δίνει συνεχώς αφορμές. Έτσι έχει κάνει σημαία της την υπόθεση ενός μεσάζοντα που θα πληρωνόταν εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας σε πώληση πολεμικού υλικού. Μόνο που η Σ. Αραβία όμως δεν τον... αναγνωρίζει. 

Η συνέχεια έχει να κάνει με πεζοδρομιακές φράσεις του τύπου "ψεύτης", "συκοφάντης", "ανήθικος" και άλλα θλιβερά και καφενόβια. Από κοντά νέο κουρέλιασμα των κοινοβουλευτικών κανόνων. Αλλάζουν συνεδρίαση της Βουλής με ένα... τηλεφώνημα του πρωθυπουργού του τύπου "έχω κάτι δουλίτσες δεν το βάζεις για Δευτέρα;" απειλούν ΜΜΕ και πολιτικούς με... 10ετή κάθειρξη αν αναφέρουν τι περιέχουν έγγραφα της υπόθεσης Καμένου κ.ο.κ.

Όλη αυτή η ωραία παράσταση φαιδρότητας, εμπλουτίζεται με στρατευμένα blogs, στο Διαδίκτυο που παίρνοντας τις σχετικές εντολές από τα κομματικά επιτελεία ελεεινολογούν με ύβρεις που σε κάνουν να ντρέπεσαι που τις διαβάζεις.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας: Ευτέλεια, αμορφωσιά, τιποτολογία, μηδενική αισθητική, προσβλητικός δημόσιος λόγος για τον κοινό νου. Με αυτά τα σπουδαία θα μας βγάλουν και από την κρίση.