Πως ο Σαμαράς έφερε τον Τσίπρα

Πως ο Σαμαράς έφερε τον Τσίπρα

Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει ακόμη καταλάβει γιατί έχασε τις εκλογές και έχει πια συνταξιοδοτηθεί πολιτικά. Γιατί δηλαδή ενώ διόρθωνε τους αριθμούς και απέφευγε με καθυστερήσεις τα ακόμη σκληρότερα μέτρα , βρέθηκε σπίτι του.

Σίγουρα δεν θα μπορεί να εξηγήσει ούτε το πως ο σκληρότερος μνημονιακά Τσίπρας είναι δημοφιλής και ο ΣΥΡΙΖΑ της καταστροφής μακράν πρώτο κόμμα.

Μπορεί να υποθέτει διάφορα, σίγουρα όμως του διαφεύγει η κύρια αιτία: Ο κ. Σαμαράς έχασε γιατί είχε σε αδιανόητο διωγμό τους μη έχοντες οι περισσότεροι των οποίων ήσαν θύματα της κρίσης των τελευταίων 7 χρόνων. 

Πολιτικός παλιάς κοπής ο κ. Σαμαράς, ασχολήθηκε με το παρασκήνιο, τις εντυπώσεις, τα τηλεπαράθυρα και τα ψεύδη ( η κρίση έφυγε, περάσαμε τον κάβο, βγαίνουμε στις αγορές κ.α) Όλα εικονικά ώστε να ΠΕΙΘΕΙ τους πολίτες πως η κρίση φεύγει. Σε αυτό το σημεία είναι και το δράμα του. Πώς να πείσεις τον πολίτη ότι η κρίση φεύγει όταν απολύεται, βάζει λουκέτο στο μαγαζί του, το παιδί του είναι άνεργο κ.ο.κ.;

Δεν έχασε όμως ούτε από τα παραπάνω. Άποψη μου είναι ότι η ήττα του οφείλεται στους αδιανόητους διωγμούς που εφάρμοσε κατά της μεσαίας τάξης με αποτέλεσμα να την χάσει. Απαριθμώ:

* Αυτόφωρο 20 μηνών. Προχωρούσε σε συλλήψεις κατεστραμμένων ανθρώπων μπροστά στα μάτια των παιδιών τους. Πάνω από κάθε πόλη υπήρχε μια ατμόσφαιρα τρόμου, που τρομοκρατούσε τους πάντες. Μήπως αύριο συλλάβουν εμένα; Άλλωστε οι ποινικές διώξεις ξεκινούσαν από τις... 5.000 ευρώ οφειλή!!!

* Κατασχέσεις ακόμη και λίγων ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν εκτός τραπεζικού συστήματος αφού δεν υπήρχε ελάχιστο ακατάσχετο ποσό. Μιλάμε για κανιβαλισμό.

* Αδιανόητη αύξηση των παραβόλων στις δίκες με αποτέλεσμα ο συλληφθείς κατεστραμμένος να δικάζεται χωρίς δικηγόρο ή ερήμην. Να βγαίνουν εντάλματα για μικροοφειλές και να φυλακίζεται μη έχοντας να εξαγοράσει τις ποινές.

Έναν ολόκληρο κόσμο της σημερινής φτωχολογιάς τον κυνηγούσε ο κ. Σαμαράς και στη συνέχεια προσπαθούσε να τον πείσει ότι τον... σώζει μιλώντας του για αριθμούς.

Όλους αυτούς - και είναι πολλοί - τους έστειλε στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι φανατικά ενταγμένοι αδιαφορώντας και για το τρίτο μνημόνιο και για τα ψεύδη Τσίπρα και για τις πρωτοφανείς καταστροφές αυτής της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς αδιαφόρησε προκλητικά για τον απλό άνθρωπο, τον καταδίωξε σχεδόν με μανία και φυσικά την ώρα της κάλπης τον βρήκε απέναντι να τον τιμωρεί.

(Υ.Γ. Την ίδια τύχη θα έχει και ο κ. Τσίπρας: Καταδιώκοντας τους φτωχούς με κατασχέσεις συντάξεων, μικροκαταθέσεων κ.α. σύντομα θα τους έχει απέναντί του).