Προς "όχι εκλογές"

Προεκλογική συνεννόηση...

Κανείς δεν θέλει εκλογές στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση Σαμαρά θέλει να συνεχίσει στο αδιέξοδο στο οποίο πορεύεται εδώ και 30 μήνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πραγματική δύναμη να οργανώσει την εκ θεμελίων ανατροπή που χρειάζεται η χώρα.

Και όλοι οι υπόλοιποι (μικρά κόμματα και ανεξάρτητοι βουλευτές) βολεύονται χωρίς πραγματικούς ρόλους στα μικρά ατομικά τους οφέλη.

Σε αυτό το περιβάλλον ανικανότητας, ιδιοτέλειας ή αδυναμίας, φαντάζει λογικό, πρόωρες εκλογές τελικά να μην γίνουν. Οι λεονταρισμοί των κυβερνητικών ότι δήθεν μπορούν να βρούν τους 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, δεν ισχύουν. Μόνο με την συνδρομή ΑΡΚΕΤΩΝ βουλευτών από ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και αυτό φαντάζει αδύνατο.

Μοιάζει πιο εύκολο λοιπόν Σαμαράς και Βενιζέλος να προτείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2015, με αντίτιμο συμφωνία στο πρόσωπο του Προέδρου, έναρξη συζητήσεων για το χρέος και - ίσως το σπουδαιότερο - κανένα νέο μνημονιακό μέτρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί αυτή την πρόταση γιατί δεν θέλει να πάρει την χώρα στη μέση σκληρών διαπραγματεύσεων.  Άλλωστε τα παραπανω προωθούνται όχι τυχαία από ΜΜΕ, βουλευτές όλων των κομμάτων (και του ΣΥΡΙΖΑ) κ.α.

Ίσως σύντομα να είμαστε κοντά σε μια τέτοια συμφωνία που για τον Σαμαρά είναι μια ακόμη σανίδα σωτηρίας.