Πρίσλει ή... Λέστερ

Πιο πιθανό να ζει ο Πρίσλει παρά η Λέστερ πρώτη

Στην Αγγλία οι στοιχηματικές εταιρείες δέχονται οποιοδήποτε στοίχημα. Έτσι κάποιοι έχουν παίξει ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ ζει με απόδοση 2.000/1. Έχουν παίξει επίσης ότι η Κιμ Καρντάσιαν θα γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ (επίσης 2.000 προς 1),ή  ότι το τέρας του Λοχ Νες θα εμφανιστεί (500 προς 1). Ποιο στοίχημα είχε την μεγαλύτερη απόδοση αφού φάνταζε ως το απολύτως αδύνατο; Ότι η Λέστερ θα πάρει το πρωτάθλημα στην Αγγλία (5.000 προς 1).

Δηλαδή για τις εταιρείες στοιχημάτων θεωρήθηκε πιο πιθανό να ζει ο... Έλβις Πρίσλει από το να πάρει το πρωτάθλημα η Λέστερ!

Τρελάθηκαν οι μπουκμέικερς στην Αγγλία και για κάθε μια λίρα πρόσφεραν 5.000; Όχι βέβαια. Είδαν την ασήμαντη Λέστερ να γλυτώνει πέρυσι τελευταία στιγμή τον υποβιβασμό. Να παίρνει προπονητή έναν Ρανιέρι που έφυγε από την Εθνική Ελλάδος κλωτσηδόν χάνοντας από τα νησιά Φερόε. Να παίρνει παίκτες από την Β Εθνική με κακές παρουσίες. Να έχει το τρίτο χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία.

Μετά είδαν την ομάδα να παίζει παλιομοδίτικο ποδόσφαιρο: Γερή άμυνα, το κλασσικό 4-4-2 και αντεπιθέσεις μπας και βάλουμε ένα γκολ. Κάτι σαν την Ελλάδα του 2004. (Η Λέστερ πήρε πολλά παιχνίδια στο 1-0).

Μετά είδαν και την... πόλη. Η Λέστερ είναι μια άσημη βιομηχανική πόλη με πληθυσμό 300.000 ανθρώπων που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό Ινδοπακιστανών κατοίκων. Ακόμα και ο ιδιοκτήτης της ομάδας είναι από την Ταϊλάνδη που δεν έβαλε ιδιαίτερα χρήματα για τη φετινή σεζόν! Τι συνέβη και αυτή η ομάδα πήρε τον μαραθώνιο που είναι το πρωτάθλημα στην Αγγλία κάνοντας μόλις τρεις ήττες (δυο από την Άρσεναλ);

Όσο και να ψάχνουμε δεν θα το βρούμε. Δεν υπάρχει τίποτε που να εξηγεί το απίστευτο κατόρθωμα της Λέστερ, εκτός ίσως ότι έπαιξε κόντρα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο που θέλει κατοχή της μπάλας (ενώ η Λέστερ άφηνε την κατοχή στον αντίπαλο, αμυνόταν και έβγαινε στην κόντρα).

Κάπως έτσι δεν το πήρε και ο Ρεχάγκελ το 2004; Άμυνα και αντεπίθεση για το γκολ έφερε το Euro.