Πολιτικοί χωρίς σχέδιο

Πολιτικοί χωρίς σχέδιο και δημοσιογράφοι χωρίς ερωτήσεις

Όσοι είδαν τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου στο Star, θα κατάλαβαν ότι η χώρα υποφέρει από μια αδιανόητη έλλειψη συγκρότησης.

Ο κ. Θεοδωράκης δεν είχε ιδέα για το τι πρέπει να γίνει ώστε η Ελλάδα να ενταχθεί επιτέλους σε μια πορεία διεξόδου από την εξαετή καταστροφική κρίση,

Δεν έχει καταλάβει επίσης γιατί ενώ (νομίζει ότι) τα λέει τόσο καλά, έπεσε στο 4% και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους δίνουν 2% δηλαδή δεν τον βάζουν στη Βουλή. Ακόμα και τώρα δεν έχει δει τι κάνει λάθος και δεν αποκλείεται να νομίζει ότι κάνουν λάθος οι πολίτες!

Απέναντί του είχε δημοσιογράφους που επίσης δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το τι πρέπει να ρωτήσουν. Στα μόνα που επέμεναν ήταν "αν είναι λύση πάλι εκλογές;" (δηλαδή ας μείνει μια κυβέρνηση να καταστρέφει εκ θεμελίων την Ελλάδα, είναι προτιμότερο από το να ξαναστήσουμε κάλπες) και το εξευτελιστικό για την κοινή νοημοσύνη ερώτημα  "αν δεν μειωθούν οι συντάξεις από που θα βρεθούν 1,8 δισ. ευρώ που ζητούν οι δανειστές;"

Η εικόνα ήταν απίστευτη: Ο πολιτικός και οι δημοσιογράφοι κυριολεκτικά εν συγχύσει, μπερδεμένοι και χωρίς άποψη, να απεραντολογούν χωρίς να καταλήξει η συζήτηση πουθενά. Στο τέλος έφυγαν όλοι χωρίς να υπάρχει "δια ταύτα", δηλαδή μίλαγαν επί τρεις ώρες στο βρόντο. (Υποτίθεται ότι το νόημα μιας εκπομπής είναι να καταλήξει οπωσδήποτε σε σημαντικά συμπεράσματα...).

Αυτό που είδατε στο Star, είναι η εικόνα όλου του πολιτικού συστήματος στη σημερινή Ελλάδα. Πολιτικοί χωρίς σχέδιο και δημοσιογράφοι που αναπαράγουν αυτό το τίποτα, με ερωτήσεις καφενείου. Κινούνται όλοι σε έναν κύκλο ασημαντότητας, χωρίς διέξοδο από αυτόν, αφού δεν μπορούν να εντοπίσουν ούτε τις αιτίες της κρίσης, ούτε τους δρόμους που μπορούν να μας οδηγήσουν κάπου καλύτερα.

Ο κ. Θεοδωράκης ακόμα να καταλάβει ότι οι πολίτες τον απορρίπτουν γιατί δεν έχει να πει τίποτε συγκεκριμένο ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ. Δεν έχει καταθέσει ούτε μια ερώτηση στη Βουλή που να επιδιώκει την ανακούφισή τους. Οι δε βουλευτές του κάνουν τηλεοπτική κονσομανσιόν τίποτε άλλο. Έχει κανείς σας να θυμηθεί τίποτε που να τον αφορά από τον βουλευτή Ψαριανό για παράδειγμα που έχει μιλήσει εκατοντάδες ώρες στα τηλεπαράθυρα; Όχι, γιατί πολύ απλά δεν έχει πει τίποτε.

Οι δε δημοσιογράφοι δεν ξέρουν πια τι να ρωτήσουν, δυστυχώς λόγω ανεπάρκειας. Βεβαίως και να γίνονται εκλογές ακόμα και κάθε μήνα, έως ότου εμφανιστεί επιτέλους κάποιος με σχέδιο για να κυβερνήσει. Αυτό που ήδη ζούμε πρέπει να αλλάξει χθες με κάθε τρόπο και οι εκλογές είναι ο καλύτερος. Από το να βουλιάζουν την χώρα μέσα στο ψέμα και την ανικανότητα, λέω ναι: Εκλογές πάλι και πάλι και πάλι. Μέχρι να φύγουν.