Ποια δεύτερη ευκαιρία; Κοροϊδία

Ποια δεύτερη ευκαιρία; Κοροϊδία

Αν εκκρεμεί, λέει, εις βάρος οφειλέτη ποινική δίωξη ή ότι έχει καταδικαστεί για σειρά αδικημάτων, ένα εξ αυτών και η φοροδιαφυγή, δεν μπορεί να ενταχθεί στο νόμο για την δέυτερη ευκαιρία!

Μα το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό των οφειλετών είτε έχει καταδικαστεί για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, είτε εκκρεμεί ποινική δίωξη εις βάρος του για το αδίκημα αυτό. Όλοι αυτοί θα εξαιρεθούν;

Δηλαδή οφειλέτες, που δεν απέδωσαν φόρους λόγω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ οικονομικής αδυναμίας, που οφείλεται στη ζοφερή οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών στη χώρα μας και όχι στην αληθή πρόθεσή τους να βλάψουν τα συμφέροντα του Δημοσίου, αποκλείονται από την δεύτερη ευκαιρία, με μια απλή σε βαρος του προσφυγή από οποιονδηποτε; (Τράπεζα, Δημοσιο κ.λπ). 

Ακόμη, ποιος άρρωστος εγκέφαλος σκέφτηκε, οι οφειλέτες να μπορούν να μεταβιβάσουν την πρώτη κατοικία τους στον ονομαζόμενο Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης, να τη μισθώσουν από αυτόν για δώδεκα χρόνια, έχοντας το δικαίωμα να επαναγοράσουν την κατοικία τους, θα πρέπει να καταβάλλουν πλέον των μισθωμάτων και τίμημα επαναγοράς, το οποίο θα ισούται με την... εμπορική αξία του ακινήτου σε εκείνον τον χρόνο; 

Αυτά δεν είναι δεύτερη ευκαιρία είναι εκατοστή κοροϊδία. Επί 200 χρόνια δεν μπορούν να φτιάξουν έναν σωστό πτωχευτικό νόμο.