Περί κοινής λογικής

Περί κοινής λογικής

Ειλικρινά δεν γνωρίζω γιατί (μας) λείπει σε τέτοιο βαθμό η κοινή λογική. Από το 2012 γράφω ότι το ελληνικό χρέος θα "κουρευτεί" αλλά όχι τώρα, αργότερα. (Δεν μπορεί η γερμανική Βουλή να ψηφίζει νέα δανεικά ύψους 86 δισ. ευρώ και την ίδια ώρα οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν διαγραφή μέρους των... παλαιότερων δανείων, Αυτό θα γίνει 10 χρόνια μετά, όταν το ελληνικό χρέος θα είναι ένα αδιάφορο θέμα ρουτίνας).

Το 2015 προεξοφλούσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα υπογράψει όλα και θα κάνει εκλογές.(Εξηγούσα ότι η Δύση στην οποία η χώρα ανήκει από,ιδρύσεως ΔΕΝ θα επιτρέψει το Grexit και να το θέλουμε).  Μετά το μακελειό των τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες έγραφα ότι στην Ευρώπη ΔΕΝ θα υπάρξει άλλο περιστατικό, πρόκειται πλέον μακράν για την ασφαλέστερη ήπειρο (και εξηγούσα ότι οι Αρχές παρακολουθούν τους πάντες, συλλαμβάνουν προληπτικά, φυλακίζουν εν κρυπτώ (κ.ο.κ.).

Να γιατί οι τζιχαντιστές "αναγκάστηκαν" να χτυπήσουν στις ΗΠΑ (αν χτύπησαν τελικά).

Τώρα παρακολουθώ περίπου έκπληκτος τα σενάρια για τον θάνατο Μαυρίκου. Μέχρι και τηλεοπτική εκπομπή είδα με ξερόλες βουλευτές - ξέρετε, αυτούς που μπορούν να συμβουλεύσουν ένα χειρουργό για εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, έναν αστροναύτη τι πρέπει να κάνει αν ξεμείνει από οξυγόνο κ.α. Όλοι μιλούσαν για... μαφιόζικο χτύπημα, πρωτόγνωρο και άλλα εκπληκτικά και ενώ είχε προηγηθεί η γνωμάτευση Παπαδημούλη: "Τον έκαψαν για να μην τους κάψει"!

Όλα αυτά δηλώνονται με ύφος Κλουζό και ενώ ειδικός εξηγεί στο vima.gr, ότι " το πιθανότερο είναι μία διαρροή βενζίνης στον σωλήνα που συνδέει το ρεζερβουάρ με τον κινητήρα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει σε λίγο χρόνο επέκταση της φωτιάς στη μηχανή του αυτοκινήτου, η οποία μπορεί να πάρει σχετικά γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις".

Πέραν αυτού τίθεται και το ερώτημα: Γιατί να δολοφονήσουν τον άτυχο Μαυρίκο; Επειδή έκοβε μεγαλούτσικα τιμολόγια με κρατικούς φορείς; Μα αυτό το κάνουν όλοι στην Αθήνα και με... πολύ μεγαλύτερα ποσά! Είδατε μαζικές δολοφονίες;

Δεν υπάρχει κοινή λογική λοιπόν και αυτό είναι το ζητούμενο. Θέματα απολύτως ξεκαθαρισμένα που δεν επιδέχονται παρερμηνείας ευτελίζονται σε συνομωσιολογίες, σε ακραίες θεωρίες και φυσικά σε ψεύδη. Οι εμπνευστές της παραπλάνησης αφού δεν σέβονται την κοινή λογική είναι λογικό να μην σέβονται τον ανώνυμο πολίτη, την αλήθεια, νεκρούς ή ζωντανούς. Όμως η απορία υπάρχει: Πόσο δύσκολο είναι για τον καθέναν από εμάς να αντιμετωπίζει με την κοινή λογική όσα διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια του;

(Φοβερά δύσκολο διαπιστώνω...).