Πήρε (και άφησε) συντρίμια

Πήρε (και άφησε) συντρίμια

Η ήττα από τα νησιά Φερόε με 1-0 μόνο τυχαία δεν ήταν. Όποιος όμως σκεφτεί ότι ευθύνεται μόνο ο Ρανιέρι είναι ξημερωμένος μακρυά. Φυσικά ο Ρανιέρι ήταν πολύ λίγος για να πάρει μια εθνική ομάδα που είχε τελειώσει η εποχή της και έπρεπε να είναι και αυτός στον σχεδιασμό της νέας εποχής. Όμως οι πραγματικές αιτίες είναι άλλες.

Η Εθνική ομάδα της παλιάς εποχής ήταν μια γροθιά. Ο Ρεχάγκελ είχε πετύχει να εξαφανιστούν οι κλίκες Ολυμπιακών, Παναθηναϊκών και άλλων παικτών που παραδοσιακά έκαναν τα αποδυτήρια χώρο διάλυσης. Προστάτευσε απόλυτα την ενότητα των παικτών, δημιούργησε κορμό, επέτρεψε ρόλους και κάπως έτσι η Εθνική ομάδα τα έδινε όλα μέσα στο γήπεδο.

Ο άτυχος Ρανιέρι ήρθε και βρήκε... συντρίμια. Δεν υπήρχε η ομοψυχία της περασμένης εποχής στα αποδυτήρια. Δεν υπήρχαν ρόλοι. Κι από κοντά η ΕΠΟ έχοντας διώξει όλο το τιμ του Σάντος, δεν υπήρχε κανείς να του εξηγήσει οτιδήποτε.

Ο Ρανιέρι για να έχτιζε μαι νέα ομάδα θα χρειαζόταν 2-3 χρόνια συνεχών αποτυχιών για να μάθει! Τώρα φεύγει αλλά τα συντρίμια που παρέλαβε περιμένουν τον διαδοχό του. Πολύ φοβάμαι ότι γυρίσαμε στον 20ο αιώνα τότε που όταν νικούσε η Εθνική βγάζαμε σημαίες στα μπαλκόνια.

Βλέπετε κανείς δεν ετοίμασε ούτε πρόβλεψε τι πρέπει να γίνει όταν θα τελείωνε η εποχή των προσωπικοτήτων και της νοοτροπίας που έφερε την ομάδα στις καλύτερες του κόσμου.