Πάντα στο πελατειακό σύστημα

Η Ελλάδα πάντα στον βάλτο του πελατειακού συστήματος

Η ελληνική κοινωνία δεν περιμένει την διασωσή της από την ύπαρξη η μή μνημόνιων. Όσοι έχουν μια ψύχραιμη ματιά στο τι ζούμε, γνωρίζουν ότι για να αλλάξει η χώρα υπάρχει μόνο ένας δρόμος:

Η κατάργηση του πελατειακού πολιτικού συστήματος που περιγράφει μια εξοργιστική αναξιοκρατία, διορισμούς κομματικών δούλων και μια καθημερινότητα του "ότι ξημερώσει".

Η αναξιοκρατία έχει εξελιχθεί σε μεταστατικό καρκίνο που κατατρώει τα σπλάχνα της κοινωνίας καταστρέφοντας έναν - έναν μας ξεχωριστά. Ποια μνημόνια και πράσινα άλογα κύριοι. Η Ελλάδα γίνεται κάθε φορά λάφυρο για όποιον κερδίζει την εξουσία, που κάνει ένα εξευτελιστικό πλιάτσικο στον πλούτο της για να την κατακλέψει.

Που είναι το καθαρό δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα ξεκαθαρίζει τους κανόνες μεταξύ κράτους και πολίτη; Που είναι ο σεβασμός στον πολίτη που στήνεται στις ουρές για οτιδήποτε σε μια αδιανόητη γρ;αφειοκρατία; Που είναι η κοινωνική δικαιοσύνη όταν τα οριζόντια φορολογικά μέτρα διαλύουν την μεσάια τάξη και εξυπηρετούν τον πλούτο;

Που είναι οι υποδομές της χώρας; Δεν υπάρχει τρένο, δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν υπάχει κτηματολόγιο, δεν υπάρχουν λιμάνια. Που είναι οι θεσμοί που προστατεύουν τον πολίτη από την παραφροσύνη της εξουσίας; Πάντα έχουμε έναν πρωθυπουργό - δυνάστη.

Ποια μνημόνια κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα καταστράφηκε από τις αιτίες που τα έφεραν και για αυτές δεν έχετε πει ούτε μια λέξη. Πόσο θα συνεχιστεί ο διάλογος κουφών και μέσα στο κόμμα σας;