Ο "σοφός" λαός

Ο μύθος του "σοφού" λαού

Δεν πιστεύω στο "σοφό" λαό, δεδομένου ότι για να είναι σοφός ένας λαός θα έπρεπε να λειτουργεί η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, οι πολίτες να έχουν παιδεία, να υπάρχουν κόμματα επιπέδου με πνευματικούς ηγέτες και όχι ψεύτες ή μάγκες, να λειτουργούν οι κοινοβουλευτικοί κανόνες, να τηρείται το Σύνταγμα, να υπάρχουν εθνικά οράματα και Δικαιοσύνη κ.ο.κ. 

Είναι αλήθεια βέβαια ότι πολίτες περίπου απελπισμένοι δεν έχουν τι να ψηφίσουν, ενώ κι όταν πείθονται και ψηφίζουν επιλέγοντας ένα κόμμα, στη συνέχεια βλέπουν να γίνονται τα αντίθετα απ ότι περίμεναν με βάση τις υποσχέσεις που έλαβαν. Άλλωστε στην Ελλάδα ΟΛΑ τα κόμματα είναι σκιώδη κουφάρια χωρίς σχέδιο, εκφράζουν μικρές ιδιοτελείς παρέες που δίνουν μάχη για την εξουσία και το ατομικό όφελος, οπότε καμία "σοφία του λαού" δεν κρύβεται ούτε πίσω από το νυν εκλογικό αποτέλεσμα. 

Ωστόσο με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα καταρρέουν δυο ΠΥΛΩΝΕΣ της Δημοκρατίας: Πρώτον καταρρέει με γδούπο το νόημα της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Για ποια δημοκρατία να μιλήσει κανείς όταν δεν έχει... τι να ψηφίσει και που όταν με το ζόρι ψηφίζει κάποιον, αυτός κάνει τα αντίθετα απ΄'ο ότι υποσχέθηκε - δεσμεύτηκε;

Δεύτερον καταρρέει επίσης με γδούπο η... "σοφία" του λαού, δεδομένου ότι με την ψήφο εκατομμυρίων πολιτών επιβραβεύτηκαν τα ψεύδη, η ακυβερνησία και οι καταστροφές του ΣΥΡΙΖΑ, το τίποτα του γραφικού Λεβέντη, οι χούλιγκανς της Χρυσής Αυγής, πιθανόν ο μαιτρ της ανύπαρκτης συνωμοσιολογίας Καμμένος και πάει λέγοντας!

Η κατάρρευση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας (που έχει παρατηρηθεί  εδώ και δεκαετίες, απλά γίνεται όλο και χειρότερη) και η αδυναμία της κοινωνίας να δημιουργήσει πολιτικά  κάτι νέο ή έστω να τιμωρεί τους φαύλους, μας έφερε στην εξής θλιβερή κατάσταση: Την ώρα που η χώρα βιώνει την χειρότερη κρίση των τελευταίων 70 χρόνων, ΟΛΑ τα κόμματα που θα μπουν στην Βουλή αντιπροσωπεύουν την παρακμή και το ανούσιο. Είναι μακράν η χειρότερη Βουλή που είχε ποτέ η χώρα μετά το 1945.

(ΥΓ: Η πολιτική και οικονομική κρίση θα συνεχιστεί χειρότερη, τα αδιέξοδα θα μεγαλώνουν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια πύρρειο νίκη: Όταν θα εφαρμόζει το νέο πάνσκληρο μνημόνιο καταστρέφοντας και αδικώντας ανθρώπους, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση παραμονής του στην εξουσία)