Ο Σαμαράς πάει σπίτι του

Ο Σαμαράς θα πάει σπίτι του

Ο ηττημένος στις εκλογές κ. Σαμαράς είναι σήμερα το μεγάλο πρόβλημα της ΝΔ. Από την στιγμή που κέρδισε την αρχηγία του κόμματος το μεταλάσσει σε "ακροδεξιό-σαμαρικό", προωθώντας δικά του πρόσωπα, μη λογοδοτώντας πουθενά, επιβάλλοντας έναν τσαμπουκά προς όλους, (ο τσαμπουκάς είναι χαρακτηριστικό των άκρων της πολιτικής).

Ο κ. Σαμαράς όπως υπήρξε καταστροφικός για την χώρα (Σύνταγμα, θεσμοί, κοινοβουλευτικοί κανόνες), έτσι είναι το ίδιο καταστροφικός για το κόμμα "του". Επί των ημερών του δεν λειτούργησε τίποτε. Δεν ρωτήθηκε ποτέ κανείς για το παραμικρό. Δεν έγινε Συνέδριο όπως προβλέπει το καταστατικό. Απομόνωσε κάθε άλλη φωνή και πορεύτηκε με μια μικρή ομάδα ομοϊδεατών του.

Τώρα στη ΝΔ αντιλαμβάνονται ότι το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο οποίος πίστευε στην μακοβιότητα των πολιτικών σχηματισμών) χρειάζεται επειγόντως εκ βάθρων ανασυγκρότηση. Τι χρειάζεται η ΝΔ; Τον διάδοχο του Σαμαρά που θα πρέπει να τον επιλέξουν οι Καραμανλικοί. Την απομάκρυνση Σαμαρά. Την επιστροφή στον Κεντροδεξιό χώρο και την ιδεολογική καθαρότητα. Την επαναλειτουργία του κόμματος με αφετηρία ένα καθαρό συνέδριο.

Ο κ. Σαμαράς είδε να αυξάνονται τα δικά του πρόσωπα σε αυτές τις εκλογές (το φρόντισε) αλλά οι Καραμανλικοί είναι περισσότεροι, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θα επιστρέψουν όταν απομακρυνθεί και ήδη πιέζουν.

Το τέλος του Σαμαρά έχει έρθει όσο κι αν ο ίδιος το καθυστερεί. Θα πάει σπίτι του. Και η έξοδός του θα εποιταχυνθεί αν η νεα κυβέρνηση επιβάλλει δικό της ανθρώπινι πρόγραμμα στην Ευρώπη. Τότε θα ξεγυμνωθεί. Αυτός δεν πρότεινε ποτέ τίποτε συμβάλλοντας στην καταστροφή ττων ανθρώπων.