Ο Ρέντσι λέει "όχι"

Ο Ρέντσι λέει "όχι"

Η Μέρκελ φαίνεται πως έχει μπλέξει με τους Ιταλούς που αρχίζουν σχεδόν προκλητικά να την αγνοούν. Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι παρουσίασε φοροελαφρύνσεις που τις χαρακτήρισε ως «τις μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας»'


Το 50% των φοροελαφρύνσεων προκύπτει από μια φοροαπαλλαγή 80 ευρώ υπέρ των μόνιμων υπαλλήλων οι οποίοι κερδίζουν από 25.000 ευρώ (μικτά) τον χρόνο ή λιγότερα. Επίσης κατά 5 δισ. ευρώ θα μειωθούν οι φόροι μισθωτών υπηρεσιών τους οποίους που καταβάλλουν οι εργοδότες. 

Ακόμα πιο εντυπωσιακό τούτο: Από το 2015  όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν θα μπορούν να ζητούν την τμηματική καταβολή του εφάπαξ τους μαζί με τον μισθό του κάθε μηνός, χωρίς να περιμένουν την συνταξιοδότησή τους.

Ωστόσο ο προϋπολογισμός της Ιταλίας πρέπει να περάσει από το μικροσκόπιο της Κομισιόν όπου εάν κριθεί ότι δεν τηρεί τις συστάσεις για μείωση ελλείμματος και χρέους, θα επιβληθούν τροποποιήσεις.

Όμως ο Ρέντσι (τους) έστειλε ήδη απάντηση - μήνυμα λέγοντας: «ή θα καταφέρουμε να βγούμε όλοι μαζί από την κρίση αυτή, ή δεν θα υπάρξει κανένας απολύτως νικητής».