Ο κ. Παυλόπουλος

Ο νέος Πρόεδρος

Η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας δεν είναι μόνον μια πολιτική επιλογή αλλά και μια επιλογή ουσίας. Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να προέρχεται από την Κεντροδεξιά αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα ανεξάρτητο πρόσωπο με βαθιά προσήλωση στο Σύνταγμα της χώρας, ως Συνταγματολόγος.

Θυμίζω ότι μόνος ξεκίνησε αγώνα κατά της προσωποκράτησης λόγω οφειλών καθώς και των ποινικών τους διωγμών. Ξεκίνησε δηλαδή έναν αγώνα εναντίον της ίδιας της κυβέρνησης του και μάλιστα χωρίς καμία έκπτωση.
Ο κ. Παυλόπουλος κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι διέλυε το Σύνταγμα και στην περίπτωση των φορο-οφειλετών ήταν αντισυνταγματική η σύλληψη τους με... 20μηνο αυτόφωρο (μοναδικό στον πλανήτη), το οποίο δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ καταργεί(!). Επίσης αντισυνταγματική είναι η καταδίκη ανθρώπων για οφειλές αν δημιουργήθηκαν χωρίς δόλο αλλά από την ύφεση.

Πριν λίγους μήνες είχα πάρει συνέντευξη από τον κ. Παυλόπουλο για το molonoti.gr και του έθεσα σκληρά ερωτήματα. Απάντησε με ειλικρίνεια, σχεδόν εύκολα αφού όταν είσαι ειλικρινής δεν έχεις να χάσεις κάτι. Μάλλον κερδίζεις λέω εγώ και θα το βρείς μπροστά σου: Ο κ. Παυλόπουλος με μια τέτοια μακρά διαδρομή κέρδισε την Προεδρία της Δημοκράτίας. Άξια.