Ο αριθμός "112"

Ο αριθμός "112"

Ο κ. Καρκατσούλης, άριστος γνώστης του πελατειακού - κομματικού κράτους (το έχει σπουδάσει μοναδικά) βραβευμένος Δημόσιος Υπάλληλος και πρώην βουλευτής, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα έχει πάρει από το 2008 περί τα 78 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για να εφαρμόσει και αυτή τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης Εκτάκτων Αναγκών, δηλαδή τον 112.

Ο εν λόγω αριθμός εφόσον τον καλείς γίνεται ο γεωεντοπισμός σου και γνωρίζουν που ακριβώς είσαι την συγκεκριμένη στιγμή. Το σπουδαιότερο: Το κέντρο του «112», μπορεί να στείλει ταυτόχρονα μήνυμα μέσω των κινητών, ή και των σταθερών τηλεφώνων, σε όλους τους πολίτες μιας περιοχής, με την ειδοποίηση να την εγκαταλείψουν άμεσα, λόγω κινδύνου, κάτι που θα ήταν σωτήριο για πολύ κόσμο, στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Τι έχει συμβεί και επί 10 χρόνια ενώ έχουμε τα χρήματα από τους "κακούς" Ευρωπαίους που τόσο μας "υπονομεύουν", εμείς ακόμη δεν έχουμε την σωτήρια αυτή υπηρεσία;

Οι αιτίες κατά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - τέσσερα χρόνια στην εξουσία - είναι η ανεπαρκής νομοθέτηση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις φυσικά από τους προηγούμενους, καθώς και οι κωλυσιεργίες των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Πάλι φταίνει ΟΛΟΙ οι άλλοι.

Δείτε όμως την αλήθεια: 

- Η διαδικασία για τη λειτουργία του συστήματος και στην Ελλάδα, ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου 2010, με την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας, μεταξύ του τότε υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. που ανήκει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 
- Η επόμενη κίνηση έγινε... τις 6 Ιουνίου 2014 όταν υπεγράφη σύμβαση έναρξης του έργου μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας και του ΟΤΕ ως αναδόχου.
- Το έργο  τέθηκε σε αναστολή με απόφαση του υπ. Μεταρρύθμισης στις 15 Φεβρουαρίου 2016. διότι το 2015 έληξε  η ΔΙΕΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013 και έπρεπε να αναζητηθεί νέος τρόπος χρηματοδότησης.

(Όχι μόνο παρατάσεις αλλά και πέναλτι - μαϊμού μας δίνουν οι Ευρωπαίοι για να αξιοποιήσουμε τα εκατομμύρια που μας στέλνουν, αλλά εμείς σταθερά: Την μπάλα στην κερκίδα). 

Τώρα το νέο "112" λένε ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2019. (Όλα το 2019 θα γίνουν: Υδατοδρόμια, νοσοκομεία, 112, για να ισχυρίζονται ότι δεν έχουν προλάβει για λίγες ημέρες και αυτοί).

Εσείς απλώς όταν ακούτε ότι ανακαλύπτουν κι άλλους σορούς στο Μάτι, να σκέπτεστε ότι ίσως να είχαν σωθεί αν λειτουργούσε από το 2008 το 112, που φυσικά δεν θα λειτουργεί ούτε το 2019.