Ο απόλυτος φασισμός των ΗΠΑ

Ο απόλυτος φασισμός των ΗΠΑ

Το Γκουαντανάμο είναι μια περιοχή στην... Κούβα! Την έχουν νοικιάσει οι ΗΠΑ για να εγκαταστήσουν τις περίφημες φυλακές. Σε τι εξυπηρετούν; Οι Αμερικανοί απαγάγουν από διάφορα σημεία του πλανήτη ανθρώπους που τους θεωρούν επικίνδυνους και τους φυλακίζουν στο Γκουαντάναμο. Χωρίς δίκη, χωρίς κατηγορητήριο, χωρίς καμία εξήγηση.

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να περπατά αμέριμνος στο κέντρο μιας μεγαλούπολης, να σταματά δίπλα του ένα μεγάλο αυτοκίνητο και κάποιοι άγνωστοι να σας βάζουν μέσα με το ζόρι. Στη συνέχεια με μια κουκούλα στο κεφάλι και τα χέρια δεμένα, να σε πηγαίνουν σε ένα αεροδρόμιο, όπου ένα αεροσκάφος των ΗΠΑ θα σε πάρει για να σε πάει σ΄αυτή την φυλακή.

Θα φοράς μια πορτοκαλί στολή, θα κινείσαι με αλυσίδες σε χέρια - πόδια και δεν θα ξέρεις αν και πότε θα επιστρέψεις στην ζωή. Ο ίδιος ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι αυτή η φυλακή πρέπει να κλείσει γιατί προκαλεί ζημιά στην διεθνή εικόνα των ΗΠΑ (όχι γιατί βιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα...).

Τα υπενθυμίζω όλα αυτά γιατί αυτές τις ημέρες, ένας ακόμα άνθρωπος αποφυλακίστηκε μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να βρεθεί κάτι εναντίον του. Είναι ο 44χρονος σήμερα Ζαχράνι που στάλθηκε στην Σ. Αραβία για να ενταχθεί δήθεν σε πρόγραμμα επανένταξης. Λίγο πριν, άλλοι 6 κρατούμενοι στάλθηκαν στις πατρίδες τους (Γεωργία, Σλοβακία, Κουβέιτ). Μένουν άλλοι 142...

(Υ.Γ. Οι φυλακισμένοι στο Γκουαντανάμο, ίσως είναι τυχεροί. Όπως έχει αποκαλυφθεί, εκτός από τις απαγωγές οπουδήποτε στον πλανήτη, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ανθρώπους που χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι με το πράσινο φως του ίδιου του προέδρου των ΗΠΑ...)