Ούτε τα προσχήματα

Ούτε τα προσχήματα

Αν θες να δεις κάθε φορά τις μικρές ή μεγάλες αλήθειες της καθημερινότητας, αρκεί να αναλύεις όσα γίνονται μπροστά στα μάτια σου. Παράδειγμα: Ο κ. Τσίπρας προσλαμβάνει έναν ακόμη από το... 15μελές του (!) ο οποίος έχει μηδενικό βιογραφικό, το μόνο που του βρήκαν ήταν κάποια παιδαριώδη μηνύματα στο twitter.

Ο Τσίπρας τον προσλαμβάνει ως σύμβουλο "Εθνικής Στρατηγικής" με μισθό 2.100 ευρώ μηνιαίως. Σχεδόν όλοι μένουν στο 2.100 ευρώ. Ένας ακόμη αρχόσχολος με μισθό ίσο με σχεδόν 4 βασικούς μισθούς. Οι λίγοι αλλά πιο ψαγμένοι θα μείνουν στο "Εθνικής Στρατηγικής".

Γιατί ο κ. Τσίπρας προσλαμβάνει έναν με μηδενικό βιογραφικό σαν σύμβουλο... "Εθνικής Στρατηγικής", αντί να τον προσλάβει απλά ως ειδικό σύμβουλο... γενικών καθηκόντων, ώστε να μην εκτίθεται με έναν τόσο βαρύγδουπο και προκλητικό τίτλο; Εσείς τι λέτε, έχετε απάντηση;

Ναι υπάρχει απάντηση: Γιατί ο κ. Τσίπρας όπως και κάθε Συριζαίος αδιαφορεί εντελώς στο να κρατήσει τα προσχήματα, αδιαφορεί εντελώς στο τι θα πουν οι πολλοί, αδιαφορεί εντελώς στο αν το πρωί λέει χοντρά ψέματα και το βράδυ... ξαναλέει.

Ζούμε έναν μόνιμο παραλογισμό και μια αφόρητη παρακμή. Στην εξουσάι βρίσκονται άνθρωποι που δεν κυβερνούν, που ψεύδονται όλη μέρα, που δεν απολογούνται για τίποτε, που συνθλίβουν αξίες και κοινή λογική και που εδώ και 14 μήνες δεν... πέφτουν, δηλαδή συνεχίζουν να καταστρέφουν σχεδόν μόνοι τους, αφού τίποτε δεν φαίνεται να τους απειλεί.

Ζούμε μια φοβερή απαξίωση σε κάθε επίπεδο. Αν μπορούσατε να παρακολουθήσετε την πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα σας έπιανε τρόμος. Ούτε σε καφενεία απομακρυσμένων ορεινών χωριών δε θα ακούγατε τέτοιους διαλόγους και αυτοί υποτίθεται ότι έχουν τις τύχες της Ελλάδος στα χέρια τους.

Γιατί ο Τσίπρας προσλαμβάνει λοιπόν έναν ανίδεο για σύμβουλο "Εθνικής Στρατηγικής"; Για να του δώσει 2.100 ευρώ το μήνα από τα χρήματα των φορολογουμένων κι ούτε που τον νοιάζει τι θα πείτε εσείς ή εγώ.Είναι πιο σημαντικό να ετοιμάσει τον επόμενο λόγο του που θα "εξηγεί" πως φταίνε κάποιοι άλλοι για όσα δεινά φέρνει αυτός.