Ούτε ακούν ούτε βλέπουν

Έλλην βουλευτής: Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω

Στην Ελλάδα, βουλευτής είναι πάντα ένας άβουλος και άφωνος άνθρωπος, που φοβάται να είναι ο εαυτός του και έχει θυσιάσει μέρος της πραγματικής του ζωής για να κρύβεται.

Για παράδειγμα, αν ήμουν βουλευτής οποιουδήποτε κόμματος, αντί να σπαταλώ την πολύτιμη ζωούλα μου στα τηλεπαράθυρα ατάλαντων παρουσιαστών για να κάνω κουτσομπολιό, θα έτρεχα για όσα στραβά έβλεπα.

Θα πω ένα παράδειγμα. Αν και δεν ήμουν εκεί, είμαι βέβαιος ότι το οικονομικό επιτελείο ΣΥΡΙΖΑ που ετοίμασε τις νεες ρυθμίσεις για τις οφειλές, κινήθηκε ακριβώς όπως οι δεξιοί προκάτοχοί τους: ΠΩΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΜΕ.

Έτσι αποφάσισαν τις 100 δόσεις γιατί όντως θα εισπράξουν, αποφάσισαν να δίνουν 100% bonus σε όσα χρήματα καταβληθούν με την πρώτη δόση γιατί όντως θα εισπράξουν, αλλά δεν σταμάτησαν μέχρι εδώ. Κράτησαν τις αντισυνταγματικές συλλήψεις - προσωποκράτηση για ποσά άνω των 50.000 ευρώ (προφανώς γιατί νομίζουν ότι θα εισπράξουν).

Μακάρι να κάνω λάθος σε ότι γράφω αλλά γνωρίζουν οι του ΣΥΡΙΖΑ ότι 999 στους 1.000 που χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ είναι τελειωμένοι; Θα συνεχιστεί ο διασυρμός τους από τα... αριστερά τώρα;

Και καταλήγω: Που είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ; Στα τηλεπαράθυρα; Τίποτα δεν πήραν χαμπάρι; Οι βουλευτές του Ποταμιού; Του ΠΑΣΟΚ; Κοιμούνται; Θα κάνουν κάτι;