Οι Πινόκιο έχουν και δημοσκοπήσεις

Οι Πινόκιο έχουν δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά υπήρχαν δημοσκοπήσεις - τις οποίες υποτίθεται ότι είχε στα χέρια του - που έδιναν περισσότερες θετικές γνώμες από αρνητικές για την συμφωνία των Σκοπίων. 

Ως υπουργός τότε ο κ. Κοτζιάς πρόβαλε τον παραπάνω ισχυρισμό χωρίς να εξηγήσει γιατί αυτές οι δημοσκοπήσεις δεν δημοσιοποιούνται

(Απάντηση: γιατί δεν υπήρχαν. Ξέρετε κανέναν πολιτικό να "κρύβει" τις θετικές γι αυτόν δημοσοπήσεις και να αφήνει να δημοσιοποιούνται οι αρνητικές που δυσκολεύουν τους σχεδιασμούς του;).

Αν έμεινε κάτι από τον ισχυρισμό Κοτζιά (στην ΕΡΤ), ήταν η ευκολία με την οποία είπε ένα τόσο χοντρό ψέμα, σε όλους μας.

Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται, Βγαίνει ο κ. Σκουρλέτης και μιλά για δημοσκοπήσεις που υπάρχουν στα χέρια των κομμάτων, χωρίς να δημοσιοποιούνται και οι οποίες «δίνουν μια διαφορετική εικόνα από αυτή που μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ». Όπως είπε, διαπιστώνεται "μια μεταστροφή του εκλογικού σώματος".

Ούτε αυτές οι δημοσκοπήσεις υπάρχουν. Πάλι ένας κυβερνητικός λέγει ανερυθρίαστα ένα χοντρό ψέμα αδιαφορώντας για την ηθική που πρέπει να υπάρχει στον δημόσιο βίο.

Σκεφθείτε παρακαλώ: Είναι δυνατόν οι κομματικές εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ να μην δημοσιεύουν πια ούτε μια δημοσκόπηση ενώ έχουν θετικές δημοσκοπήσεις στα χέρια τους; Γιατί να τις κρύβουν; 

Πλέον η υποτίμηση της κοινής λογικής από τους κυβερνητικούς δεν έχει φραγμούς. Είναι ικανοί να πουν πια οτιδήποτε.

Ωστόσο ας αφήσουμε τις δημοσκοπήσεις που δήθεν είναι φωτογραφίες της στιγμής, ( δεν είναι, όλοι ξέρουμε από τώρα το αποτέλεσμα στην κάλπη όποτε και να στηθεί) και ας δούμε τι καταγράφεται στις εκλογές φορέων και σωματείων (γιατροί, καθηγητές, δικηγόροι κ.α.). Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει παντού τη μισή του δύναμη και συντρίβεται, οι δε πολιτικοί του αντίπαλοι διπλασιάζουν τις δυνάμεις τους.

Δείτε επίσης τις επερχόνες εκλογές των ΟΤΑ. Δεν μπορεί να βρει υποψηφίους και πουθενά δεν εχει διεισδυση.  

(ΣΣ: Να θυμίσω ότι  τον Φεβρουάριο του 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε «δεν θα ψηφίσουμε ποτέ νέο Μνημόνιο», έφτασε στο… 54% και η ΝΔ υποχωρούσε στο 16%. Τώρα η ίδια εταιρεία δίνει 37,5% ΝΔ και 22% ΣΥΡΙΖΑ...)