Οι ξένοι έμαθαν πια και τον Σαμαρά

Οι ξένοι έμαθαν πια και τον Σαμαρά

Δεκαπέντε σημαντικοί Ευρωπαίοι οικονομολόγοι - αναλυτές σε έρευνα του Bloomperg, βεβαιώνουν ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτε απολύτως βγαίνοντας τώρα στις αγορές. Δηλώνουν δηλαδή, ότι μια τέτοια έξοδος δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος για την χώρα.

Στο ερώτημα "και τότε γιατί η Ελλάδα βιάζεται να βγεί στις αγορές" απαντούν Αμερικανοί αναλυτές (π.χ. η American Bank) που λένε : " Ο κ. Σαμαράς βγάζει την Ελλάδα νωρίς στις αγορές για να αντιμετωπίσει την δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ".

Άλλοι αναλυτές, αυτή τη φορά Γερμανοί, (εφημερίδα Süddeutsche Zeitung), δηλαδή δίπλα από την Μέρκελ γράφουν : "Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η Ελλάδα υποφέρει από το ότι η κρίση δεν έγινε ευκαιρία και πραγματικές πολιτικές αλλαγές, για μια νέα αρχή, κι αυτό ενισχύει το στρατόπεδο των ριζοσπαστών (δηλαδήτον ΣΥΡΙΖΑ)".

Οι ξένοι ξέρουν. Ο παλαιοκομματικός Σαμαράς πρώτα σκέπτεται την παραμονή του στην εξουσία και μετά το συμφέρον της χώρας του. Και δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι η Ελλάδα ταλανίζεται από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που ούτε σχεδιάζει ούτε μπορεί, να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα άλλο μέλλον. Μόνο που δεν ανησυχούν. Η Ελλάδα είναι δεμένη χειροπόδαρα με συμβάσεις και πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα εντολές.