Οι εταίροι σε παράκρουση

Εταίροι σε παράκρουση

Μήπως οι ευρω-εταίροι μας βρίσκονται σε παράκρουση; Από μια πεθαμένη Ελλάδα ζητούν μέτρα που είναι βέβαιον ότι ΔΕΝ θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος ολκής για να γνωρίζει μετά βεβαιότητος ότι η ελληνική οικονομία θα φρακάρει λίγες μόνο εβδομάδες μετά την επιβολή αυτών των εξωφενικών μέτρων. Είναι μάλιστα ένα ζήτημα αν αυτά τα μέτρα θα τα άντεχε και μια υγιής οικονομία που  θα παρήγαγε πλούτο.

Το τι θα συμβεί είναι εκ των προτέρων γνωστό: Φορολογούμενοι που δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ και θα γίνουν δια βίου οφειλέτες δίπλα στα 4.200.000 των Ελλήνων που χρωστούν. Ένα κράτος που δεν θα πετύχει κανένα στόχο του μνημονίου. Μια κοινωνία που αναπόφευκτα θα εξεγερθεί από την αδικία και την ασφυξία στην οποία θα έχει περιέλθει.

Οι ευρω-εταίροι πιέζουν, ενώ γνωρίζουν ότι η ελληική κοινωνία είναι ανήσυχη, διαιρεμένη, κουρασμένη και εξοργισμένη από την αποτυχία της λιτότητας εδώ και ΠΕΝΤΕ χρόνια.

Πραγματικά αναρωτιέται κανείς: Τι κάνουν αυτοί στην Ευρώπη; Δεν έχουν ιδέα για το πως θα έπρεπε να βοηθήσουν την Ελλάδα; προφανώς δεν έχουν. Γιατί η Ελλάδα δεν θα σωθεί με μια νεα υπερφορολόγηση της ψτώχειας της (αυτό δεν έκαναν και απέτυχε;), αλλά με μια εκ θεμελίων ανασυγκρότηση της.