Οι επενδυτές... μεταναστεύουν

Οι επενδυτές μεταναστεύουν 

Σήμερα δανείζομαι από το Διαδίκτυο δυο... φονικές ατάκες: Η πρώτη: Αν υπάρχουν λίγοι εύποροι μετανάστες στα Hot Spot, βλέποντας πως τους μεταχειρίζεται η Ελλάδα θέλουν να φύγουν ακόμα και περπατώντας.

Η δεύτερη: Στην Ελλάδα  του ΣΥΡΙΖΑ οι μετανάστες γίνονται επενδυτές και οι επενδυτές... μετανάστες.

Σε αυτή την δεύτερη ατάκα ας μείνουμε λίγο και ας μιλήσουμε για κατ αρχήν για τις μεγάλες εταιρείες που ΦΕΥΓΟΥΝ για να σωθούν. Η ελληνική Coca Cola έφυγε όταν έβαλαν 23% ΦΠΑ, στα αναψυκτικά, η ελληνική ακτοπλοϊα καταστράφηκε όταν έβαλαν φόρο στα καύσιμα και ξεπουλήθηκε στον Ιταλό Γκριμάλντι, οι εταιρείες τσιμέντου στράφηκαν στο εξωτερικό για να αντέξουν το φοβερό κόστος στην ενέργεια, η ΦΑΓΕ δραπέτευσε στις ΗΠΑ κ.ο.κ.

Όσοι έφυγαν σώθηκαν και πίσω δεν γυρνούν. Μάλιστα συνεχίζουν τις περικοπές, να ήταν τρόπος να αποχωρήσουν εντελώς, να μην μιλούν ούτε ελληνικά, γιατί η όποια δραστηριότητα τους έχει απομείνει εδώ εξακολουθεί να είναι προβληματική (φόροι, φόροι, φόροι).

Το παράδειγμα της ΦΑΓΕ είναι χαρακτηριστικό. Στις ΗΠΑ την... επιδότησαν όταν άνοιξε εργοστάσιο γιατί δημιούργησε 150 θέσεις εργασίας. Εκεί πέρυσι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 2,8%, κατά 32% στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατά 40,1% στην Ιταλία. Στην ελληνική αγορά, αντιθέτως, συνεχίστηκε η υποχώρηση των πωλήσεων, κατά 11,1% το 2015 σε σύγκριση με το 2014. Ευτυχώς που έφυγαν δηλαδή.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί οι μπακάληδες που δήθεν μας κυβερνούν ετοιμάζονται να βάλουν φόρους στα καύσιμα, νομίζοντας ότι θα εισπράξουν από τον ανώνυμο πολίτη και μέχρις εκεί. Αγνοούν οι άνθρωποι ότι θα πληγούν ανεπανόρθωτα οι επιχειρήσεις και συγκεκριμένα αυτές που μεταφέρουν τα προϊόντα τους (όπως η ΦΑΓΕ ή η Coca Cola), οι ακτοπλοϊκές (που πέρασαν στην κερδοφορία επειδή έπεσε το πετρέλαιο), οι αγρότες, κ.ο.κ. 

Επίσης είναι τόσο άσχετοι που δεν είδαν ότι την προηγούμενη φορά που μια κυβέρνηση έβαλε φόρο στα καύσιμα, εισέπραττε λιγότερα (!), έκλεινε επιχειρήσεις, απέλυε ανθρώπους, μειώθηκαν τα έσοδα στα διόδια και σταμάτησαν όλα τα έργα στους οδικούς άξονες κ.ο.κ.

 Η Ελλάδα θα είναι λοιπόν πρώτη στη σχετική λίστα με την πιο ακριβή βενζίνη σε όλη την Ευρώπη, θα είναι όμως πάντα πρώτη και στην λίστα τους πως καταστρέφεις την οικονομία σου διώχνοντας τις επιχειρήσεις προς τα 4 σημεία του ορίζοντα με φόρους που δεν θα εισπραχθούν.