Οι άνθρωποι σε σύγχιση

Οι άνθρωποι σε πρωτοφανή σύγχιση

Τι με συγκλονίζει περισσότερο απ όλα σε όσα παρακολουθώ στον 21ο αιώνα; Μια αδιανόητη αταξία στην ανθρώπινη συμπεριφορά, μια ασύλληπτη ανικανότητα να ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙ εικόνες, πράξεις, συμπεριφορές.

Βλέπω για παράδειγμα τζιχαντιστές να δολοφονούν αθώους "άπιστους", φορώντας φανέλες της Μπαρτσελόνα ή της Ρεάλ με το όνομα του Μέσι ή του Ρονάλντο στην πλάτη!

Βλέπω Ινδούς να ποδοπατούν μια αθώα γυνάικα και γύρω της δεκάδες συνάνθρωποι της, να καταγράφουν το λιντσάρισμα στα υπερσύγχρονα smartphone που έχουν προτάξει.

Ποια είναι η εξήγηση για αυτή την εξωφρενική ανισότητα στην καθημερινότητα του 21ου αιώνα: Μάλλον είναι τούτο: Από την μια τα ανθρώπινα τεχνολογικά επιτεύγματα "τρέχουν" με πρωτόγνωρες ταχύτητες ξεπερνώντας ακόμα και την φαντασία ενός μέσου ανθρώπου. Και από την άλλη η κοινωνία "πληρώνει" ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι πάντα απαίδευτοι που ζούν στο σκοτάδι, την αμάθεια, τον φανατισμό.

Είναι βέβαιο ότι ευθύνονται όσοι κυβερνούν επειδή δεν προσφέρουν Παιδεία, Εκπαίδευση, Αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες. Οι άνθρωποι χάνουν την επαφή με τις πνευματικές αξίες και επιστρέφουν στον σκοταδισμό, χωρίς όνειρα και στόχους.

Μια παγκόσμια σύγχιση εκφράζεται παντού. Οι άνθρωποι μπερδεμένοι δεν έχουν ιδέα ούτε τι θέλουν ούτε πως να πορευθούν. Κανείς δεν μιλά για αυτά πια.

Είναι τόσο εύκολο, πολύ πιο βολικό, να απολάμβάνεις το Μπάρτσα - Μπάγερν λίγο πριν ή λίγο μετά από ένα κανιβαλισμό σου.