Νομίζει ότι οι αγορές είναι κουτόφραγκοι

Νομίζει ότι οι αγορές είναι κουτόφραγκοι

Τόχω ξαναγράψει. Ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι οι δανειστές είναι οι κουτόφραγκοι που μπορεί να τους "δουλεύει" όπως δουλεύει τους Έλληνες ιθαγενείς. Να τους λέει δηλαδή αρλούμπες και ψεύδη και πάνω σε αυτά να χτίζει μια δήθεν πλασματική επιτυχία όπως ότι η ελληνική οικονομία βγαίνει από την κρίση και μπορεί να προχωρήσει μόνη της.

Ο παλαιοκομματικός Σαμαράς στο εσωτερικό της χώρας επένδυσε στις πτωχευμένες Τράπεζες και τα υπερδανεισμένα ΜΜΕ για να τον προβάλλουν και να ψεύδονται μαζί του ότι η ανάπτυξη έρχεται και τα μνημόνια απέδωσαν.

Στο εξωτερικό της χώρας επένδυσε στον ισχυρισμό των δανειστών ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει "καλύτερα και από ότι περίμεναν". Οπότε γιατί να μην ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ότι θα φύγει από το ΔΝΤ και τα μνημόνια, μήπως και επιβιώσει πολιτικά έναντι του επερχόμενου ΣΥΡΙΖΑ;

Τι δεν είδε ο παλαιοκομματικός Σαμαράς. Τις αγορές. Και χθες τον συνέτριψαν με νεο βούλιαγμα του Χρηματιστηρίου, απογείωση των επιτοκίων στα ομόλογα και με ένα πανικό που τείνει να γίνει ανεξέλεγτος.

Αδύναμος πλέον μπροστά στο τσουνάμι που ο ίδιος δημιούργησε προσεύχεται να περάσει από... μόνο του. Γιατί διαφορετικά πρέπει να πει ότι ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ σε πρόγραμμα. Και ήδη έχει ζητήσει δήλωση στήριξης από την ΕΕ μήπως και περισσώσει κάτι.

Φυσικά δεν αποκλείεται πια μια άτακτη φυγή προς τα... πίσω για τον κ. Σαμαρά. Κι όλα αυτά βλέποντας τον εαυτό του και τη ΝΔ να καταρρέουν και δημοσκοπικά.