Νεος στοχος οι εκλογές

Νεος στόχος οι εκλογές

Μένει κανείς πραγματικά αποσβολωμένος από το τσουνάμι των ψεμάτων, και των υποτιθέμενων κινδύνων που επιστρατεύουν κυβέρνηση και ΜΜΕ, ώστε να μείνουν στις καρεκλίτσες τους. Μετά το συντριπτικό 135 όχι - 160 ναι που ανέτρεψε όλη την ψευδολογία τους, τους έβλεπες και τους λυπόσουν. Ήθελαν να κρυφτούν και δεν μπορούσαν.

Μίλαγαν πάλι για δραχμή, για διακοπή χρηματοδοτήσεων, για πολιτικό και οικονομικό χάος κ.ο.κ. Το χειρότερο τους, ότι υποκρινόντουσαν πως δήθεν ο... στόχος Σαμαρά ήταν - στην πρώτη ψηφοφορία - τα 165 "ναι".

Θυμίζω ότι η κυβέρνηση μαζί με τον συστημικό Τύπο βεβαίωναν ότι απέμειναν μόνο ΅8-9 βουλευτές για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180. Υπήρχαν και τίτλοι όπως : "Σαμαράς  έχω τους 180", ή "Σαμαράς 177 - Τσίπρας 118".
Αποψή μου είναι ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν εκλέγει Πρόεδρο. Το κάνει... "ντέρμπι" γιατί έχει στο μυαλό της (Σαμαράς) να προκαλέσει νέα πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα αμέσως μετά την τρίτη ψηφοφορία, ώστε να διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές, μέσα σε κλίμα τρόμου.
Στις κάλπες θα παιχτεί το πραγματικό ματς, αυτό πιστεύω. Και οι ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο είναι προεκλογικό φοκλόρ: Και εδώ, έχω να σας πω ότι προσπαθούν το σενάριο θρίλερ: Όχι στον Πρόεδρο, Εκλογές, Νίκη της... ΝΔ, άλλα 4 χρόνια ίδιας στασιμότητας! Αυτό θλει να προσπαθήσει ο Σαμαράς.