Μόνο με ανάπτυξη διώχνεις την τρόικα

Μόνο με ανάπτυξη διώχνεις την τρόικα

Ολόκληρος ο υπόλοιπος κόσμος έχει πλεον καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα: Καμία κυβέρνηση δεν έχει προσπαθήσει να αλλάξει την χώρα. Να την εκσυγχρονίσει μειώνοντας την γραφειοκρατία, ανακουφίζοντας την αγορά και καταδιώκοντας την διαφθορά.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος να ξεφύγει η χώρα από τα νύχια των δανειστών. Να παράγει πρόσθετο πλούτο, να αυξήσει μέσω αυτού τα φορολογικά έσοδα, να ξανασταθεί το δημόσιο στα πόδια του.

Πλέον το γράφουν και μεγάλα ονόματα απότο διεθνές οικονομικό περιβάλον. Ο Φορμπς του ομώνυμου οικονομικού περιοδικού σε επιστολή του σε Τσίπρα - Βαρουφάκη αναφέρει:

"Υπάρχουν κάποια βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε, τα οποία θα οδηγούσαν σύντομα στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ θα σας έδιναν την ανεκτίμητη πολιτική δυνατότητα να απαλλαγείτε από την τρόικα".

Αυτό είναι λοιπόν το ελληνικό δράμα. Από το 2010 οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν έκαναν τίποτε για την χώρα πέρα από το να φορολογούν και να εισπράττουν. Το γελοίο επιχείρημα ήταν ότι πρώτα έπρεπε να ανακάμψει η οικονομία της χώρας και μετά η... αγορά, ενώ η αλήθεια ήταν ότι έπρεπε να συμβεί το αντίθετο.