Μπροστά στα μάτια όλων

Μπροστά στα μάτια όλων

Οι της κυβέρνησης φαίνεται ότι πήραν αυτές τις ημέρες δυο σοβαρές αποφάσεις. Η ΠΡΩΤΗ είναι ότι χάνουν σίγουρα την εξουσία και στις 8 Ιουλίου μόνο οι μισοί από αυτούς θα είναι στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ένας ασύλληπτος αριθμός βολεμένων αργόσχολων που κυκλοφορούσαν σε παραλίες και καφενεία και πέριξ της Βουλής και Υπουργείων θα πάει σπίτι του.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ απόφαση είναι να ρίξουν τις μάσκες, δεν έχει πια κανένα νόημα να παριστάνουν ότι εκπροσωπούν το νέο. Με ένα αδιανόητο ρεσάλτο στο κράτος εγκαταλείπουν την εξουσία με όσα λάφυρα μπορούν.

Κράτησαν τη Βουλή λίγες μέρες ανοιχτή ώστε να τακτοποιήσουν γυναίκες, παιδιά, συγγενείς. Δεν τους ενδιαφέρει "τι θα πει ο κόσμος", η ήττα είναι οριστική, οπότε προέχει να διασώσουν εαυτούς και κολλητούς τα υπόλοιπα δεν έχουν κανένα νόημα.

Δεκάδες προσλήψεις και 32 μετατάξεις έχουν γίνει προς τη Βουλή, όπου υπάρχει ΕΙΔΙΚΟ προνομιακό καθεστώς, δηλαδή κορυφαίο βόλεμα, όχι αστεία. 

Έτσι μεγάλα ονόματα της συγκυβέρνησης όπως οι Βούτσης, Σταθάκης, Ζουράρις, Χριστοδουλοπούλου, και πολλοί άλλοι μεταθέτουν συζύγους, κόρες και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα χωρίς ντροπή για να παραμείνουν στο Δημόσιο μετά την ήττα έστω και χωρίς αντικείμενο.

Δεν είναι μόνο ο προκλητικός νεποτισμός μπροστά στα μάτια όλων που δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ίδιοι και χειρότεροι με τους προηγούμενους. Με ένα μπαράζ τροπολογιών που κανείς δεν γνωρίζει το κόστος για το Δημόσιο, ψηφίζουν ρουσφέτια που αφορούν μαζικές μετατάξεις, αποσπάσεις, προσλήψεις, προαγωγές κρατικών υπαλλήλων αυθαίρετες παρατάσεις συμβάσεων κ.α.

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Η επαίσχυντη ενίσχυση του κομματικού πελατειακού κράτους ή ότι το κάνουν μπροστά στα μάτια μας χωρίς να του νοιάζει ότι τους βλέπουμε.