Μια μικρή ομάδα στην εξουσία

Μια μικρή ομάδα

Στην δημοσιογραφική "αργκό", λέγοντας "αλιεύω" εννοείς ότι βρήκες ένα ωραίο κείμενο που αποφασίζεις να το αξιοποιήσεις. "Αλίευσα" λοιπόν ένα κείμενο του Σταμάτη Μαλέλη και σας το παραδίδω για ένα συγκεκριμένο λόγο: Με εκφράζει απόλυτα.

Έχει ωμή ειλικρίνεια (έως κυνισμού) και φυσικά είναι καλογραμμένο. Κυρίως με εκφράζει η άποψη που διατυπώνει ο κ. Μαλέλης, ότι "αυτοί που κυβερνούν δεν είναι κόμμα ούτε έχουν ιδεολογία.

Ο κ. Μαλέλης που αποφάσισε να ασχοληθεί και με την πολτική πέραν των Media, εξηγεί πως στην ελληνική κοινωνία, η οργή και ο θυμός δεν οφείλονται μόνο στα λάθη των κυβερνώντων "αλλά κυρίως σε μια ακραία μακιαβελική πολιτική που παρουσίαζε το άσπρο μαύρο και διεμβόλισε αρχές, αξίες και κατακτήσεις δεκαετιών".
Και συνεχίζει:
"... Η αμοραλιστική ομάδα που κυβέρνησε και δυστυχώς ακόμη κυβερνάει ξεπέρασε τα όρια της ανοχής του δημοκρατικού πολιτεύματος.
  • Τσαλαπάτησε θεσμούς
  • Θεοποίησε το ψέμα
  • Δίχασε ακραία τους πολίτες και την κοινωνία θυμίζοντας άλλες εποχές
  • Κακοποίησε τον όρο Αριστερά
  • Πήγε πίσω την κοινωνία και
  • Άνοιξε πληγές που δύσκολα θα επουλωθούν. Η κακοδαιμονία και ο τρόπος διακυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών δημιούργησε πολλές στρεβλώσεις στο πολιτικό μας σύστημα. Κυρίαρχο στοιχείο οι πελατειακές σχέσεις . Είναι σαφές ότι με την κρίση έπρεπε να υπάρξει η υπέρβαση και η αλλαγή. Αυτό δεν έγινε λόγω δογματικών ξεπερασμένων ιδεοληψιών αλλά κυρίως από το γεγονός ότι μια παρέα εξουδιομανων έκανε ότι χειρότερο μπορούσε αποκλειστικά για τη νομη της εξουσίας. Ο φονταμενταλισμός του πελατειακού κράτους Γατζωμένη στην εξουσία η μικρή παρέα προσπάθησε μάταια να οικειοποιηθεί τον χώρο της δημοκρατικής παράταξης. Πλανήθηκε πλάνην οικτράν. Η Δημοκρατική Παράταξη ήταν και είναι ο βασικός πόλος της Προόδου της Ανάπτυξης της προστασίας των θεσμών. Η ...συντελεσθείσα δημοκρατική παράταξη ορισμένων δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική παράταξη που αναγεννάται...."