Λέει ότι φταίνε και όσοι τον ψήφισαν

Λέει ότι φταίνε και όσοι τον ψήφισαν

H συνέντευξη Τσίπρα στον κ. Χατζηνικολάου ήταν ο ορισμός του κενού λόγου. Πως μπορείς δηλαδή να μιλάς επί δυόμισι ώρες και να μην λες απολύτως τίποτε. Για να αποδείξω αυτόν τον ισχυρισμό μπορώ να σας πω τούτο: Ακριβώς η ίδια συνέντευξη τρεις μήνες πριν θα ήταν... "επίκαιρη" όπως θα είναι "επίκαιρη" και τρεις μήνες μετά αν την εμφάνιζαν ως νέα συνέντευξη. Όταν δεν λες τίποτε, ο λόγος σου ενώ δεν συνάδει με την επικαιρότητα μοιάζει επίκαιρος αλλά δεν είναι τίποτα! Αερολογείς.

Ωστόσο ακόμα και στον κενό λόγο ανακαλύπτει κανείς αλήθειες που στην περίπτωση του κ. Τσίπρα σοκάρουν. Ως γνωστόν ο κ. Τσίπρας έχει την τεχνική να φταίνε πάντα άλλοι. Όσο ήταν στην αντιπολίτευση έφταιγε η κυβέρνηση, τώρα που είναι αυτός κυβέρνηση, φταίει η... αντιπολίτευση. Πάντα φταίνε και οι δανειστές, η διαπλοκή τα ΜΜΕ, η διαφθορά, όλα αυτά έχουν διαχρονικότητα.

Δεν το παρατήρησε κανείς αλλά ο κ. Τσίπρας  αφού ξεκαθάρισε και πάλι ότι "μόνο αυτός δεν φταίει", πρόσθεσε στους παραπάνω υπεύθυνους των δεινών της χώρα και τον... ελληνικό λαό!  

Όπως εξήγησε στον κ. Χατζηνικολάου, στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 πήρε εντολή από τον λαό για ρήξη με την ΕΕ οπότε και την έκανε. Μέσα από την ρήξη κάποια στιγμή κατάλαβε  - έξι μήνες μετά, με άδεια ταμεία και κλειστές τράπεζες - ότι καταστρεφόμαστε ως χώρα οπότε πήρε μεγάλες αποφάσεις κόντρα στην λαϊκή εντολή, ακόμη και στην εντολή του δημοψηφίσματος:  Πέρασε στα μνημόνιο για να σώσει την Ελλάδα αγνοώντας τι λέει ο λαός! Απλά τον ξαναρώτησε με νέες εκλογές τον Σεπτέμβριο και πήρε άλλη εντολή να εφαρμόσει μνημόνιο και αυτό κάνει (!!!)

Το ότι ο ΙΔΙΟΣ επί τρία χρόνια εκπροσωπούσε την ρήξη και την πρότεινε ΩΣ ΛΥΣΗ κατά των μνημονίων ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ τους δύσμοιρους Έλληνες ότι αυτός είναι ο μόνος σωστός δρόμος για να σωθεί η χώρα, ούτε που το ανέφερε. Ότι αυτός έπεισε τους ανύποπτους πολίτες πως αν τα μνημόνια σχιστούν θα σωθούμε γιατί δήθεν υπήρχε και άλλος δρόμος ούτε που το θυμάται.

Γιατί αν έλεγε στον ελληνικό λαό τον Ιανουάριο του 2015 πως αν με ψηφίσεις, θα κάνω ρήξη που θα αδειάσουν τα ταμεία, θα κλείσουν τις τράπεζες και θα φέρω χειρότερο μνημόνιο από το mail Χαρδούβελη, θα τον ψήφιζαν; ΟΧΙ.

Ιδού τις μας λέει τώρα: Ο λαός ευθύνεται που του πρότεινε την  ρήξη και όχι ο ίδιος που την πλάσαρε σαν λύση. Αυτός απλώς αναγκάστηκε  να την πραγματοποιήσει! Και τώρα πάλι ο λαός ευθύνεται για τα μνημόνια, ο ίδιος υλοποιεί την εντολή που του έδωσε με τις εκλογές του π. Σεπτεμβρίου.